KakanjLive | Srijeda, 12.05.2021. godine

Otvorena izložba o Branku Ćopiću

17.05.2016. - U foajeu Doma kulture otvorena je Izložba o djelima Branka Ćopća pod nazivom „Ispod zmajevih krila"

Od danas pa do kraja ovog mjeseca, u terminima radnog vremena Kulturno sportskog centra, svi koji to budu željeli, individualno ili kolektivno, mogu vidjeti eksponate koji su postavljeni urađeni povodom 100. godišnjice od rođenja Branka Ćopića jednog od najistaknutijih bosanskohercegovačkih književnika, posebno sa djelima za najmlađi uzrast.Izložba je postavljena u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana i Europske noći muzeja.

- Tim povodom smo pripremili sedam veoma interesantnih i privlačnih sadržaja i na taj način pokušavamo da budemo u rangu najvažnijih i najznačajnijih institucija koje imaju dugu tradiciju i bogatu istoriju. Mogu reći da u tome uspijevamo.Polako koristimo sve svoje kapacitete. Pravim toliko sadržaja da smo ovu izložbu o Branku Ćopiću postavili u foajeu Doma kulture, kojeg danas koristimo kao depadans muzeja. Sutra je u muzejskom prostor izložba o antičkom teatru, a subotu ćemo koristiti i prostor u novoj zgradi Općine Kakanj, gdje će biti izloženi neki od predmeta iz Muzeja, rekao nam je Aldin Šljivo, direktor JU KSC Kakanj.

Izložba o djelu Branka Ćopića prilagođena je najmlađoj publici i pokazuje Ćopićevu književnu i dokumentarnu građu od domaće nacionalne i regionalne važnosti, te njegov književni stil kao pisca za djecu i odrasle, zbog čega i prilagođena dječijem uzrastu.

Una otvaranju izložbe pušteni su audio zapisi Branka Ćopića, a posjetioci su mogli popuniti edukativni upitnik kako bi se došlo do njihovih impresija i zapažanja.

Izložba „Ispod zmajevih krila“ će biti otvorena do kraja mjeseca maja. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u