KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Osnovan Centar za bezbjednost u saobraćaju i mobilnost

11.11.2016. - Slijede aktivnost na registraciji, a zamišljeno je da Centar radi kao nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija s ciljevima vezanim za unaprjeđenje i promociju bezbjednosti u saobraćaju

cbs_03
U četvrtak 10. novembra u Kaknju je održana Osnivačka skupština Centra za bejzbednost u saobraćaju i mobilnost. Donesena je Odluka o njegovom osnivanju, što je jedan od potrebnih dokumenata za registraciju Centra, Članovi Skupštine su donijeli i ostale potrebne pravne akte i izabrali lica i organe upravljanja neophodne za registraciju udruženja.

Izabran je Upravni odbor koji broja sedam članova i Nadzorni odbor sa tri člana. Za predsjednika Upravnog odbora izabran je prof.dr. Mirsad Kulović koji je ujedno i jedan od osnivača Centra.

Usvojen je Statut i Plan rada za 2017. godinu.

Osnivačkoj skupštini su prisustvovali eminentni stručnjaci iz oblasti saobraćaja i drugih struka vezanih za saobraćaj sa područja Federacije BiH i RS-a.

cbs_02

Neki od ciljeva Centra za bezbjednost u saobraćaja i mobilnost su: unprjeđenje bezbjednosti u saobraćaju, promocija saobraćajne kulture i prevencije u bezbjednosti saobraćaja, zaštita životne sredine kroz smanjenje negativnih utjecaja uzrokovanih saobraćajem, veće učešće javnosti i struke u donošenju odluka u saobraćaju i transportu, razvoj i primjena savrmenih tehničko-tehnoloških rješenja u oblasti saobraćaja.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u