KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Osmomartovska šetnja glavnom ulicom

08.03.2016. - Cvijeće, nakit, šminka dominiraju na štandovima u ulici Alije Izetbegovića. Ponuda velika, potražnja slabija nego lani

Uoči Dana žena, 8. marta glavna kakanjska ulica oživi na specifičan način – ljepotom za žene. Već par dana pred praznik osvanu prvi štandovi i traje to sve do u noć kada odlazi ovaj dan u kojem su majke, sestre, supruge, učiteljice... na prvom mjestu. One će ipak reći kako je njima u godini dana, svaki dan Osmi mart ako ima uvažavanja, poštovanja, pažnje, ljubavi...

Prošetali smo od štanda do štanda i pitali, - kako ide? Uglavnom svi kaže da je ispod očekivanja. Moglo se to i primjetiti. Jučerašnji dan prodajno je bolji od ovog danas. Neki su nam rekli da u ovoj ulici prodaju cvijeće i druge poklone već deset i dvanaest godina, a li nikjada nije bilo slabije. Neki se tješe ima još dana. Biće špica oko tri popodne, pa onda naveče kada je vrijeme izlaska.

Dok smo dalje prolazili od štanda do štanda zatekli smo i prodavače cvijeća u parovima. Tražili su fotku sa naglašavanjem da je riječ o zaljubljenima. Lijepo, ljuzbav ide uz ovaj Dan.

djelalNajslađi osmomartovski štand

Prošli smo pored štandova na kojima su cvijeće i parfemi pa bi se moglo reći da su lijepi i mirisni. Međutim ima i jedan kojeg, to smo čuli, prolaznici nazivaju, Najslađim osmomartovskim štandom.To je štand Đelala Sulejmanija, sa šećerkama i lizalima koja nose poruku ljubavi.

edina_kusićCvijeće iz podsticaja – Pokreni svoj posao u Kaknju

Posebno nas je dojmio jedan od štandova. Riječ je o vlastitoj proizvodnji cvijeća, naše sugrađanke Edine Kusić, koja je diplomirala na Poljoprivrednom fakultetu i odlučila da kroz podsticajni program Općine „Pokreni svoj posao u Kaknju“ osnuje vlastiti biznis. Učinila je to u mjesecu maju prošle godine i zadovoljna je do sada urađenim.Pored uzgoja cvijeća pruža i usluge projektovanja zelenih površina.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u