KakanjLive | Utorak, 20.04.2021. godine

Osam pobjeda u nizu kadeta Rudara

08.05.2018. - Sve utakmice u proljetnom dijelu prvenstva izabranici trenera Samira Trake riješili u svoju korist i tri kola prije kraja sezone nalaze se na prvom mjestu

Rudar kadeti

Nakon polovičnog učinka u jesenjem dijelu prvenstava u Omladinskoj ligi Centar A (pet pobjeda, jedan remi i četiri poraza,op.a.) pod vodstvom trenera Bećira Mehanovića, kadeti Rudara su  u  nastavku zablistali punim sjajem i nanizali osam uzastopnih pobjeda i tri kola prije kraja nalaze se na prvom mjestu s velikim izgledom da proljetnu sezonu završe s maksimalnim učinkom i izbore doigravanje za prvaka. S obzirom da je Bećir Mehanović preuzeo vođenje juniora umjesto Kemala Šabića ,koji je imenovan za pomoćnika trenera prvog tima, Fadila Hodžića, uoči samog starta proljetne sezone brigu o kadetskoj selekciji preuzeo je Samir Trako, koji je više od deset godina radio u Školi fudbala Rudara.Ove promjene urodile su plodom jer su i juniori i kadeti zaigrali mnogo bolje i ostvarili zapažene rezultate. To se posebno odnosi na kadete, koji su svih osam utakmica riješili u svoju korist! U Kaknju su porazili Bosnu(Sarajevo) 6:0, Sarajevo 3:2, Sutjesku(Foča) 1:0 i Željezničar(Sarajevo) 3:1, dok su na gostovanjima bolji bili od Radnika(Hadžići) 2:1, Bosne(Visoko) 1:0, Olimpika 5:2 i Goražda 5:3. Ovom nezapamćenom serijom uspjeli su „preskočiti“ glavne konkurente Željezničar i Bosnu iz Visokog i sa osvojenih  40 bodova nalaze se na prvom mjestu.

Samir Trako trener kadeta Rudara

-Iskren da budem i sam sam iznenađen ovim rezultatima. Moj najveći doprinos je što sam uspio napraviti atmosferu bez koje nema uspjeha. Igrači su prihvatili moj način rada i stil igranja.Dao sam im potpunu slobodu u igri, u svakoj  utakmici išli na pobjedu jer u mom poimanju nogometa nema kalkulacija, pogoto kod mlađih selekcija, koje moraju imati pobjednički mentalitet. Ova generacija kadeta je izuzetno talentovana, što se uz ozbiljan pristup, zalaganje i veliku borbenost, koju su ispoljili na svakoj utakmici,pokazalo kao dobitna kombinacija. Uzrast kadeta smatraju najtežim za vođenje, ali eto mi smo jednim zajedništvom i međusobnim uvažavanjem uspjeli ostvariti što mnogima prije nije pošlo za rukom, kaže trener kadeta Rudara Samir Trako.

Svakako, najveće zasluge za ove uspješne rezultate pripadaju igračima, predvođenim kapitenom Sedadom Subašićem, velikom nadom kakanjskog, ali i bh.nogometa. Svojim lucidnim potezima i majstorskim proigravanjima, ali i uspješnoj realizaciji, sedamnaestogodišnji mladić iz Tršća,izrasta u pravog vođu.

-Velika je stvar imati takvog vođu. Sedad je doista vrstan i karakteran igrač, pred kojim je velika budućnost. Ima tu još dosta talentovanih dječaka, poput Denisa Crnovića, Denisa Gavrića, Temina Kiće, Ermina Ajanovića,ali ne treba zanemariti i učinak i veliki doprinos svih ostalih koji su u proteklih osamnaest kola nastupili, među kojima je i nekoliko pionira, koji će od naredne sezone češće dobivati šansu, isatako je trener Trako.

Do kraja sezone preostala su još tri kola.Kadeti Rudara su u nedjelju slobodni,a zatim im slijede mečevi  sa Novim Gradom u Sarajeva i Slavijom iz Istočnog Sarajeva u Kaknju, u kojima će, kako kaže trener Trako, pokušati osvojiti svih šest bodova , što će im biti dovoljno da sačuvaju prvo mjesto i izbore doigravanje za prvaka na državnom nivou.

IGRAČKI KADAR

Armin Delibašić i Amer Sabljaković(golmani), Vildan Husanović,Ajdin Merdić, Ermin Ajanović, Vedad Šemić, Emir Duranović, Alem Čizmić, Sead Subašić, Denis Crnović, Denis Gavrić, Salahudin Selimović, Damir Bećak, Temin Kićo, Benjamin Šemić, Selmin Šljivo, Admir Ćosić, Miro Bošnjak, Ajdin Šahinović,Mujo Omerović, Muhamed Suša, Besim Alajbegović i Bilal Skeledžija.

M.Komšo/KakanjLive  

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u