KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Organizirana manifestacija Dani polja kukuruza

20.09.2016. - U kakanjskom naselju Bijele Vode danas je upriličena manifestacija pod nazivom “Dani polja kukuruza”

20160919_132232

Organizatori manifestaciju su bili Udruženje uzgajivača krupne i sitne stoke “Farmeri” Kakanj i zagrebačka firma “Pioneer sjeme” – vodeća kuća u svijetu koja se bavi proizvodnjom sjemenskog kukuruza, dok je Općina Kakanj bila pokrovitelj.

U okviru ove manifestacije, promotor firme “Pioneer sjeme” Zagreb, Kakanjac Emir Husika, prezentirao je prisutnima novu generaciju hibrida kukuruza.

Prisutnima na manifestaciji obratili su se ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK Himzo Smajić, načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra, predsjednik Udruženja “Farmeri” Almir Trakić i predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja “Kakanjska poljoprivreda-KAP” Nermin Marušić.

U svom obraćanju medijima Almir Trakić, predsjednik Udruženja “Farmeri”, je rekao da su u Kaknju postignuti dobri rezultati u pogledu razvoja stočnog fonda, ali da se, ukoliko se želi zadržati takav pozitivan trend, farmeri moraju okrenuti proizvodnji stočne hrane i iskorištavanju svih raspoloživih slobodnih površina.

20160919_132534

Načelnik Nermin Mandra je naglasio da se ovakvim manifestacijama želi poslati poruka da svaka površina treba biti iskorištena u svrhu razvoja poljoprivrede i da oni koji nemaju posao, ali i oni koji rade, a žele dodatno osnažiti svoj kućni budžet, u poljoprivredi imaju realnu šansu za ostvarenje dobiti.

Nakon prezentacije i obraćanja, upriličen je i obilazak parcele zasijane kukuruzom.

Među brojnim gostima, manifestaciji su prisustvovali i kantonalni ministar za pravosuđe i upravu Mirnes Bašić, predstavnici Veterinarske stanice Kakanj, predstavnici Službe za privredu Općine Kakanj, farmeri i drugi.

Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u