KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Optimizam u Mladosti pred utakmicu u Bijeljini

25.02.2016. - Na press konferenciji,kojoj su prisusustvovali trener Ibro Rahimić i igrači Omer Musić i Igor Poček, istaknut je respekt prema Radniku

pressdobojOmer Musić, Ibro Rahimić i Igor Poček

Na press konferenciji,kojoj su prisusustvovali trener Ibro Rahimić i igrači Omer Musić i Igor Poček, istaknut je respekt prema Radniku,ali i spremnost da se može osvojiti jedan bod,pa čak i ostvariti puni poni pogodak

Nakon skoro tromjesečne stanke, ovog vikenda nastavlja se proljetni dio prvenstva Telecom Premijer lige BiH. Nogometaši Mladosti gostuju u Bijeljini gdje će snage odmjeriti sa favoriziranom ekipom Radnika,koja je prvi dio sezone završio na visokom četvrtom mjestu i spada među najprijatnije iznenađenje.

Bez obzira na snagu i kvalitetu protivnika, trener i menadžer Mladosti Ibro Rahimić i igrači Omer Musić i ovozimsko pojačanje Igor Poček iz Budve, s mnogo optimizma dočekuju meč u Bijeljini.

-Pripreme smo obavili dobro, igrači su kvalitetno radili i u Makarskoj i u Antaliji,gdje smo imali optimalne uslove i odigrali šest utakmica od kojih smo četiri dobili i dvije izgubili od ukrajinskih prvoligaša,u kojima smo jedino od Oleksandrije nadigrani.Što je najvažnije,nema ozlijeđenih i izuzev Isakovića koji zbog tri javne opomene nema pravo nastupa,protiv Radnika na raspolaganju imam sve igrače, istakao je trener Ibro Rahimić i dodao;

Ovo je duel dva tima koji imaju istu fudbalsku strategiju,kako u organizaciji kluba,tako i u stručnom pogledu.Nadam se da će utakmica biti kvalitetna i rezultatski neizvjesna.Radnik je čvrsta ekipa,ne postiže mnogo golova, ali isto tako i malo prima.Bio bih zadovoljan jednim bodom, a ako nam se ukaže prilika onda ćemo ići i na pobjedu, rekao je trener i menadžer Mladosti Ibro Rahimić, koji je najavio određene promjene u početnoj postavi.

Mjesto kažnjenog Aladina Isakovića preuzet će hitri i beskopromisni Omer Musić, dok će njegovu poziciju u veznom redu preuzeti iskusni Pavle Sušić, poluvalentni igrač, koji se nametnuo igrama u kontrolnim utakmicama u Antaliji.

Omer Musić u kojeg trener Rahimić ima ogromno povjerenje,koji će zajedno sa iskusnim Čovićem sačinjavati štoperski par, respektira pojačanu ekipu Radnika,ali vjeruje u pozitivan rezultat.

-Utakmicu sa Radnikom dočekujemo spremno.Radili smo maksimalno,odradili dobar posao, šef(Rahimić,op.a) nas je maksimalno spremio, prvo kroz fizički kroz pripreme u Makarskoj, a onda kroz kontrolne utakmice koje smo imali u Antaliji.Radnik se dodatno pojačao i bit će sigurno kvalitetniji nego je to slučaj bio u prvom dijelu sezone. S druge strane i mi smo mnogo kvalitetniji nego u prvih 18 utakmica i mislim da možemo parirati Radniku i u najmanju ruku odigrati nerješeno, ali ako pružimo svoj maksimum ne sumnjam ni u tri boda, izjavio je Omer Musić.
Optimista pred susret u Bijeljini je i novajlija u timu, Igor Poček, koji je prezadovoljan prijemom u novom klubu.

-U Antaliji smo pokazali koliko vrijedimo i da se možemo nositi sa svim protivnicima.Ne plašimo se Radnika, spremni smo i kadri da pružimo jak otpor.Atmosfera u ekipi je pozitivna,a što se mene tiče,ako dobijem šansu nastojat ću dati sve od sebe i odužit se na ukazanom povjerenju,kazao je mladi Igor Poček, jedan od desetorice prinova zimskog prijelaznog roka.

Utakmica Radnik-Mladost igra se u subotu 27.februara/veljače sa početkom u 14 sati uz direktan prijenos na Areni 1.

Glavni sudija je Adis Mulahasanović, pomoćnici: Haris Baković i Moamer Čaušević, IV Admir Šehović (sviiz Sarajeva). Delegat utakmice je Haris Idrizović iz Konjica, dok je posmatrač suđenja Željko Perić iz Mostara.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u