KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Optimizam Rudarevog stručnog rukovodstva

01.09.2017. - Derbi petog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine između kakanjskog Rudara i visočke Bosne na rasporedu je u nedjelju 3. septembra u 16 sati i 30 minuta. U taboru zeleno-crnih vjeruju u trijumf iako u susret ulaze sa mnogo porblema. Utakmicu će zbog kartona propustiti kapiten Belmin Kobilica, dok je upitan nastup golmana Dujkovića i štopera Musića koji su propustili i susret na Piroti. Pored toga stručni tim zelenocrnih izražava optimizam

Ostalo je još samo tri dana do derbi susreta petog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine između kakanjskog Rudara i visočke Bosne. Euforija je uveliko zavladala među navijačkim grupama ova dva tima, popularnim ''Demonima'', ''Gusarima'' i Green Firmom''. Očekuje se pun stadion i spektakl je zagarantovan. U povodu komšijskog derbija na stadionu Pod Vardom danas je u klupskim prostorijama Rudara održana press konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili sportski direktor kluba, Mirnes Buza, trener Rudara Elvedin Beganović i iskusni igrač zeleno-crnih Bajro Spahić.

presmirnesMirnes Buza, sportski direktor, akcenat je dao na poziv navijačima, fer i korektno navijanje

-Pozvao bih sve naše navijače da se u što većem broju odazovu na nedjeljni derbi i pruže nam podršku kako bi došli do pobjede. Pozivam navijače oba kluba da navijanje prođe u fer, korektnom i sportskom duhu, rekao je na press konferenciji sportski direktor Rudara Mirnes Buza.

Trener Rudara Elvedin Beganović je na press konferenciji rekao kako nije ranije znao da rivalitet ova dva kluba vlada već više od 60 godina i da je ovo najveći derbi Prve lige Federacije BIH budući da se za svaki duel ova dva tima traži karta više.

presbeganElvedin Beganović, trener - veliki je ulog u ovoj utakmici ali mi igramo da pobjedimo

-Pobjedom u Travniku donekle smo se iskupili za domaći poraz od Orašja. Igračima za susret sa visočkom Bosnom ne treba neka posebna motivacija. Obje ekipe su u vrhu tabele, Bosna pokazuje zavidan kvalitet i nije bez razloga trenutni lider. Vjerujem da će i naši sportski rivali iz Visokog igrati na pobjedu kao i mi, ali vjerujem da ćemo na kraju mi slaviti. Veliki je ulog u ovoj utakmici jer bi pobjedom prešli Bosnu na tabeli, rekao je trener Rudara Elvedin Beganović na press konferenciji koja je održana u klupskim prostorijama.

Najsiksuniji igrač kakanjskog Rudara i strijelac drugog gola na Piroti, Bajro Spahić je obećao maksimalno zalaganje i borbu za svaku loptu na terenu.

presbajroBajro Spahić obećava maksimalno zalaganje kompletnog tima

- U ime ekipe mogu obećati maksimalno zalaganje i borbu za svaku loptu. Mislim da je Bosna izuzetno kvalitetna ekipa i da nam neće biti nimalo lagano. Odlučit će nijanse, a ja se nadam da će to prevagnuti na našu stranu jer naša prednost je što igramo pred domaćom publikom i to trebamo iskoristiti. Imamo dosta problema pred ovaj derbi što se tiče kreiranja starnih 11, ali pokazali smo u Travniku da imamo adekvatne zamjene za svaku poziciju i vjerujem u pobjedu, rekao je iskusni napadač Kakanjaca Bajro Spahić.

Susret sa visočkom Bosnom će zbog tri kartona propustiti kapiten Belmin Kobilica, dok je upitan nastup golmana Ratka Dujkovića i štopera Omera Musića koji su zbog povreda propustili i prethodni duel na Piroti. Alternativa Kobilici je Durak, dok će Dujkovića na golu zamjniti Čelebić ukoliko bivši reprezentativac BiH ne bude spreman za duel sa Visočanima. U defanzivi Beganović ima nekoliko rješenja, ali će isksuni Musić vjerovatno ''stisnuti zube'' i zaigrati u nedjelju.

Tim portala KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u