KakanjLive | Nedjelja, 17.01.2021. godine

Oprez sa zapaljenim otpadom

20.01.2016. - Iz Vodokoma upozoravaju da se ne odlaže zapaljen otpad posebno lug jer može izazvati opasne i štetne posljedice

kontejner_zapaljenZapaljen otpad posebno lug  može izazvati opasne i štetne posljedice

Javno preduzeće „Vodokom“ d.o.o. Kakanj će u narednom periodu intenzivno vršiti kontrole na područjima na kojima se realizuje redovan odvoz otpada, a posebno u užem gradskom jezgru gdje će sa općinskom inspekcijskom službom obilaziti teren, ocjenjivati situaciju te po potrebi poduzimati zakonom predviđene mjere.

Cilj ove akcije je održati, za sada, zadovoljavajući nivo sigurnosne te higijensko-epidemiološke situacije.

Strujanje zraka omogućava zapaljenje otpada u kontejnerima

U narednom periodu obratite pažnju na zapaljen otpad, posebno lug, prilikom odlaganja u kontejnere. U nepovoljnim zimskim uslovima strujanje zraka omogućava zapaljenje otpada u kontejnerima. Time se uzrokuje još veća zagađenost zraka kojeg svi, zajedno s našom djecom udišemo, ugrožava se sigurnost građana koji tom prilikom mogu biti na više načina povrijeđeni kao i sigurnost njihove imovine (npr. automobila parkiranih u blizini), te uništavanja kontejnera - stalnih sredstava ovog preduzeća.

Mnoge druge posljedice mogu nastati prilikom neodgovornog ponašanja spram odlaganja otpada kojeg svi pravimo i za koji smo svi odgovorni.

Otpad se odlaže u vreće do 20 kilograma

Obratite pažnju o kakvoj vrsti otpada se radi i ne istresajte zapaljen otpad posebno lug u kontejnere, a korisnike koji žive u prigradskim naseljima podsjećamo da otpad (vreće do 20 kg) uredno sortiraju, radi lakšeg saniranja i prikupljanja. Vreće koje nemaju propisanu težinu radnici nisu dužni prikupiti, i ukoliko ostanu na terenu to stvara novu problematiku, a to sigurno nije u cilju ni ove firme ni korisnika.

Zahvalnost i kontakt

Redovnim platišama, savjesnim građanima i pravnim licima, a kojih je većina, zahvaljujemo na saradnji i podsjećamo da se za sve informacije ili prijedloge možete obratiti svakim radnim danom u direkciju Vodokoma ili nazvati na broj telefona 55 79 50, e-mail vodokom@bih.net.ba

Kontakt telefoni: 557 – 950, 557 – 951.
E-mail: vodokom.pitanja@gmail.com

Saznaj više o Vodokomu na:vodokom.ba

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u