KakanjLive | Nedjelja, 29.11.2020. godine

Općinsko takmičenje u pružanju prve pomoći

17.04.2017. - U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj, a u kategoriji srednjih škola najbolja je ekipa Gimnazije „Muhsin Rizvić“

prvapomoc
U organizaciji Crvenog križa općine Kakanj, u subotu 15.aprila 2017.godine na poligonu Vatrogasnog doma u Kaknju održano je općinsko takmičenje iz poznavanja prve pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola.

Na takmičenju su sve ekipe pokazale visok stepen znanja, spremnosti i vještine prilikom ukazivanja pomoći povrijeđenima. U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj, drugoplasirana je bila OŠ „Ahmed Muradbegović“ Donji Kakanj, dok je treće mejsto pripalo OŠ „15.april“ Doboj.

U kategoriji srednjih škola bolja je bila ekipa Gimnazije „Muhsin Rizvić“ u odnosu na drugoplasiranu ekipu STŠ „Kemal Kapetanović“.

Takmičenje se odvijalo po sistemu kružnog toka na četiri poligona sa realističkim prikazom povreda.

Takmičare su ocjenjivale dr. Nermina Škaljo i dr. Ikra Čehajić, te medicinski tehničar Tarik Šehić, dok su volonteri Crvenog križa bili markiranti koji su glumili povrede.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u