KakanjLive | Utorak, 04.08.2020. godine

Općinski odbor SDA Kakanj potvrdio kandidate za lokalne izbore

31.05.2016. - Aktuleni načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra kandidat je za novi mandat načelnika, a nosilac liste za Vijeće Općine Kakanj je Džemal Bečirhodžić

SDA_tekst
Općinski odbor SDA Kakanj jednoglasno je utvrdio prijedlog da je kandidat za Načelnika općine Kakanj na lokalnim izborima 2016. godine ispred OO SDA Nermin Mandra, aktuelni Načelnik općine Kakanj. Podsjećamo da je Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Kakanj na sjednici održanoj 26. aprila 2016. Godine aktuelnog općinskog načelnika Nermina Mandru, predložio kao kandidata za poziciju Načelnika Općine Kakanj. Ovaj prijedlog potvrđen je na sjednici Općinskog odbora SDA Kakanj, koji je održan u ponedjeljak 30 maja.

Općinski odbor SDA je utvrdio i listu kandidata OO SDA Kakanj za Općinsko Vijeće Kakanj vodeći računa o teritorijalnoj, spolnoj i starosnoj zastupljenosti. Za Nosioca liste OO SDA za Općinsko Vijeće Kakanj predložen je Džemal Bečirhodžić dugogodišnji člana SDA i trenutni Potpredsjednik OO SDA Kakanj. Obnašao je funkciju direktora osnovne škole „Ahmed Muradbegović“ Donji Kakanj, a bio je i zastupnik u Skupštini Zeničko dobojskog kantona.

Utvrđen je izborni plan i program rada OO SDA Kakanj, za predstojeće izbore, koji je pripremio Opštinski izborni štab. Na održanoj sjednici iskazan je visok stepen jedinstva.OO SDA Kakanj je uvjerena u ostvarenje postavljenih ciljeva na lokalnim izborima 2016 godine, kaže se na kraju saopštenja, kojeg potpisuje predsjednik IO SDA Kakanj Sejad Zaimović.

 Vezani tekst: Nermin Mandra ponovo kandidat za Načelnika

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u