KakanjLive | Srijeda, 30.09.2020. godine

Općine Kakanj i Općine Gebze uspostavljaju saradnju

23.02.2017. - U petak 24.februara 2017.godine u Kaknju će biti upriličeno potpisivanje Sporazuma o izražavanju interesa za uspostavljanje buduće saradnje između Općine Kakanj i Općine Gebze (Republika Turska)

grad

U petak 24.februara 2017.godine u Kaknju će biti upriličeno potpisivanje Sporazuma o izražavanju interesa za uspostavljanje buduće saradnje između Općine Kakanj i Općine Gebze (Republika Turska), a potom i otvaranje Kabineta turskog jezika u Osnovnoj školi “Mula Mustafa Bašeskija” Kakanj. Svečanost potpisivanja Sporazuma zakazana je za 9:30 sati u sali Općine Kakanj (I sprat), dok je otvaranje Kabineta za turski jezik planirano u 10:40 sati.
Sporazum o izražavanju interesa za uspostavljanje buduće saradnje između Općine Kakanj i Općine Gebze (Republika Turska) potpisat će načelnici Nermin Mandra i Adnan Köşker.
Izjave za medije planirane su u 10:25 sati.

Povodom ovih svečanosti Kakanj će posjetiti Njegova Ekselencija ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koç, gradonačelnik Općine Gebze Adnan Köşker i njegovi saradnici, direktor Turske agencije za saradnju i koordinaciju – TIKA prof.dr. Birol Cetin, direktor Turskog kulturnog instituta „Yunus Emre“ Mehmet Akif Yaman, te član Upravnog odbora Unije općina turskog svijeta i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u