KakanjLive | Četvrtak, 21.10.2021. godine

OPĆINA-Novogodišnja press konferencija

27.12.2019. - Općina Kakanj ispunila postavljene ciljeve, nastavljamo raditi u interesu građana


U VIP sali Općine Kakanj, u petak 27. 12. 2019.  upriličena je press konferencija povodom sumiranja rezultata rada općinskog organa uprave u protekloj godini.

Prisutnima su se obratili načelnik općine Kakanj Aldin Šljivo, predsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Katičić, šefovi općinskih službi i općinska pravobraniteljica. Transparentno su prezentovane namjene utroška budžetskih sredstava i ostvareni rezultati rada, uz isticanje kako se bilježi trend rasta bužetskih izdvajanja po oblastima i resorima, tako da je u tom smislu zadržan pozitivan trend odranije.

Općinski načelnik je godinu ocijenio uspješnom, istakavši sljedeće:

-Godinu koja je na isteku ocjenjujem uspješnom u smislu brojnih realiziranih projekata kojima se poboljšava kvalitet života građana Kaknja. Za podsticaje u poduzetništvu i poljoprivredi isplatili smo 800.000 KM. U ceste smo uložili oko 1.000.000 KM. Isto tako, milion je uložen i u javnu rasvjetu (izgradnja i plaćanje troškova obzirom da u Kaknju građani iz svih MZ ne plaćaju troškove javne rasvjete). U sport smo također uložili 1.000.000 KM što je za jednu lokalnu zajednicu s 38.000 stanovnika veliki uspjeh. Isplatili smo općinske stipendije za učenike i studente i razliku za studente koji su dobili kantonalnu stipendiju kako bi i oni dobili 800 KM koliko iznosi općinska stipendija. Povećali smo i isplatili naknade za porodilje koje se kreću od 200-500 KM. Nakon što je proteklih godina u rekonstrukciju mreže grijanja uloženo 1.600.000 KM i ove godine je uloženo više od 400.000 KM. Uskoro ćemo dobiti i koncesioni ugovor s RMU Kakanj i u tom smislu ističem dobru saradnju s Vladom ZDK. Zahvaljujući kvalitetnim aplikacijama, s viših nivoa vlasti, od državnog do kantonalnog, i od međunarodnih donatora, u Kakanj je u 2019. godini stiglo više od 3,5 miliona KM.

Godinu na isteku ispraćamo optimizmom i informacijom da je broj rođenih u Kaknju za 66 veći od broja umrlih. Nastavljamo dalje, odlučno i uporno da radimo za dobrobit građana Kaknja”.

Osvrt na rad načelnika i općinskih službi na 2019. godinu napisan na 14 stranica možete vidjeti klikom Osvrt na 2019. godinu

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u