KakanjLive | Nedjelja, 31.05.2020. godine

Općina Kakanj i RIMETAL osposobili deset zavarivača

12.08.2018. - Kakanjskli RIMETAL izvršava obuku nezaposlenih lica sa Birao rada uz finansijsku podršku Općine Kakaknj. Prvih deset polaznika završava obuka i većina od njih je već dobila ponudu za posao

rimetalobukaRadnici na obuci u RIMETAL-u 

Početkom aprila tekuće godine Općina Kakanj je objavila javni poziv za realizaciju projekta pod nazivom „Sufinansiranje troškova obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije za poslove zavarivača, krojača, bravara i drugih zanimanja shodno tržištu rada“.

Jedan od subjekata koji se prijavio na ovaj javni poziv je i društvo „RIMETAL“ d.o.o. Kakanj. Društvu „RIMETAL“ su odobrena sredstva za obuku 10 nezaposlenih osoba sa područja općine Kakanj.

Kandidati su se prijavljivali u sjedištu Društva, na adresi Zgošća br. 44. Predstavnici Općine Kakanj, odnosno Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoline, obavili su 9. augusta 2018. godine monitoring u pomenutom društvu, te su razgovarali sa polaznicima obuke i predstavnicima društva. Završetak realizacije projekta se očekuje do kraja mjeseca, do kada će polaznici proći kroz teoretsku i praktičnu obuku i obaviti završni ispit. Svim uspješnim polaznicima će biti dodijeljen certifikat od nadležnog instituta. Većina polaznika obuke već ima ponudu za zaposlenje.

U toku su i pripreme za organizovanje obuke za drugu grupu polaznika, te stoga obavještavamo sve zainteresirane kandidate da se mogu prijaviti u sjedište društva „RIMETAL“ d.o.o. Kakanj, na adresi Zgošća 44.

Na javni poziv su se mogli prijaviti poslovni subjekti registrovani na području općine Kakanj koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa i imaju potrebu za zapošljavanjem novih radnika usljed pokretanja nove proizvodnje, povećanja obima postojećih poslovnih aktivnosti ili uvođenja tehnoloških i organizacionih promjena.Projekat se realizuje u saradnji sa Birom za zapošljavanje. Poslovnim subjektima koji vrše proces obuke se odobravaju sredstva u maksimalnom iznosu do 1.500,00 KM po kandidatu, a mogu biti utrošena za teoretsku i praktičnu nastavu, za nabavku odijela i obuće, te repromaterijala.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u