KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Općina i Rudnik o zahtjevima iz mjesnih zajednica

16.01.2019. - U otvorenom razgovoru definirani su zaključci i pravci djelovanja kako bi se rješavali problemi mještana koji žive u područjima na kojima RMU Kakanj obavlja svoju djelatnost

rudnikmz
U srijedu 16. Januara u uredu v.d. načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive, a na inicijativu predstavnika mjesnih zajednica održan je sastanak s predstavnicima menadžmenta Rudnika mrkog uglja Kakanj.

Na sastanku su izneseni stavovi predstavnika mjesnih zajednica koji se odnose na djelatnost RMU Kakanj u smislu njegovog utjecaja na svakodnevne životne aktivnosti ljudi koji žive u blizini rudničkih zona rada RMU.

Ovi stavovi su izneseni tokom sastanaka v.d. načelnika s predstavnicima kakanjskih mjesnih zajednica koji su održani proteklih dana.
Stavovi predstavnika mjesnih zajednica koji su preneseni menadžmentu RMU Kakanj odnose se na probleme nedefinisane trase puta prema Mramoru, Brnjicu i drugim selima od Donjeg Kaknja preko Površinskog kopa “Vrtlište”, na pitanja koja je nominirala Mjesna zajednica Brnj, te na brojna druga pitanja i inicijative iznesene od strane predstavnika mjesnih zajednica.

U otvorenom razgovoru definirani su zaključci i pravci djelovanja kako bi se rješavali problemi mještana koji žive u područjima na kojima RMU Kakanj obavlja svoju djelatnost.
Zaključeno je da menadžment RMU Kakanj pripremi informaciju o iznesenim stavovima, te da se nakon toga organizira i sastanak direktno između menadžmenta RMU i predstavnika mjesnih zajednica.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u