KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Općina finansira sanaciju oskrnavljenih nadgorbnih spomenika

22.10.2017. - Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra osudio je vandalski čin sknavljenja nadgrobnih spomenika na mjesnom pravoslavnom groblju Karaula. Općina Kakanj će finansirati sanaciju materijalne štete nastale vandalskim činom koja se procjenjuje na oko 5.500 KM

pravoslavnispomenici

Povodom vandalizma koji je zabilježen na mjesnom pravoslavnom groblju Karaula kada je oskrnavljeno više nadgrobnih spomenika, načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra javnosti se obraća saopštenjem:

Izražavam nevjericu i žaljenje što se dogodio gnusan čin skrnavljenja nadgrobnih spomenika na mjesnom pravoslavnom groblju Karaula, te osuđujem ovaj vandalski čin. Svojim sugrađanima kojima je nanesen veliki bol zbog skrnavljenja nadgrobnih spomenika na grobovima njihovih najmilijih i svim svojim sugrađanima pravoslavcima upućujem izraze suosjećanja u tugi koju osjećaju, te izražavam očekivanja da policija i pravosudni organi pronađu počinioce gnusnog čina i oštro ih sankcionišu.

Naglašavam činjenicu da je najljepši ukras Kaknja i Bosne i Hercegovine upravo multietničnost i bogatstvo različitosti koje se međusobno susreću i obogaćuju.

Uz naglašavanje mog dubokog poštovanja prema mojim sugrađanima pravoslavne vjere i svim građanima Kaknja, obavještavam javnost da će Općina Kakanj finansirati sanaciju materijalne štete nastale vandalskim činom na mjesnom pravoslavnom grblju Karaula koja se procjenjuje na oko 5.500 KM.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u