KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

OMLADINSKI PROJEKTI-Javna parking mjesta za bicikle

14.04.2017. - Omladinski kulturni centar Kakanj, uz pomoć i podršku Općine Kakanj, biciklistima poklanja pet parking mjesta

hamidprojekatHamid Hadžić, predsjednik UG "Omladinski kulturni centar" Kakanj

Od subote 15.aprila 2017.godine građani Kaknja će imati na raspolaganju prva javna parking mjesta za bicikle. Kroz projekat kojeg realizira Udruženje Omladinski kulturni centar Kakanj, uz pomoć i podršku Općine Kakanj, javna parking mjesta će u prvoj fazi biti postavljena u blizini sahat-kule, ispred Sportske dvorane Kakanj, ispred zgrade Općine, ispred pošte, te na stadionu FK “Mladost”.

Prvo instalirano parking mjesto za bicikle bit će predstavljano 15.aprila u 8:00 sati kod sahat-kule, pred polazak biciklističke ture Kakanj-Bočica koja se organizira u čast 15.aprila-Dana općine Kakanj i Dana Armije R BiH.

- Naše Udruženje po uzoru na evropske gradove u ovaj projekat je ušlo sa sloganom: „Pedale okreni, grad promijeni“. Arhitektonsko rješenje prostora u potpunosti je prilagođeno i optimizirano prema potrebama vlasnika bicikala, a tome je doprinijela i saradnja sa drugima. Parking - lanac za bicikle u Kaknju biciklistima će biti prepoznatljiv i po vanjskom pročelju prostora koji je oslikan originalnom reklamom, ali i sloganom. Zajedno sa Općinom Kakanj Udruženje građanima poklanja ove parkinge na besplatno korištenje, a to je naš poklon pod nazivom „Voljenom gradu za rođendan, rekao je Hamid Hadžić, predsjednik Udruženja.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u