KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Omladinci FK Rudara podržali rekreativno trčanje

23.04.2019. - Oko 60 članova Škole fudbala i najmlađih selekcija, koje je predvodio koordinator Omladinskog pogona Rudara, pridružili su se treningu Udruženja „KA plus“ i otrčali dva kruga biciklističkom stazom od Sahat kule do objekta REAL i uz rijeku Zgošću vratili se do polazne tačke

ka001
Brojnim aprilskim manifestacijama i svečanostima u našem gradu, pridružili su se i najmlađi članovi Fudbalskog kluba Rudar,koji su podržali trening Udruženja „Ka plus“ koje promovira rekreativno trčanje u našem gradu.

Na zajedničkom treningu koji je predvodio koordinator omladinskog pogona Džemal Pačariz zajedno sa trenerima Ramizom Husićem i Samirom Trakom, učestvovalo je oko 60 članova Škole fudbala i najmlađih selekcija. Po lijepom i sunčanom vremenu trčala su se dva kruga biciklističkom stazom od Sahat kule do objekta REAL pa biciklističkom stazom uz rijeku Zgošću i ponovno do polazne tačke.

ka002

Dječaci iz mlađeg uzrasta su trčali jedan krug a njihovi stariji drugovi dva kruga ukupne dužine 5 km.
Cilj ovog zajedničkog treninga je promoviranje rekreativnog trčanja kao jednog od najboljih načina korištenja slobodnog vremena. Mladi često nisu sposobni da slobodno upotrijebe svoje slobodno vrijeme, jer i korištenje slobodnog vremena određuje visokoprofesionalna industrija zabave kroz veoma sofisticirane kanale dostupne putem interneta, online servera i drugih multimedijalnih platformi.

Njihovim ukusom i potrebama diktriraju drugi, i tako oni žele vidjeti čuti i baviti se sa onim što je za njih već unaprijed pripremljeno, a da se pri tome ne vodi računa o stvarnim potrebama djece i mladih, već se isključivo vodi računa o profitu, istakao je Senad Bajrić,jedan od najaktivnijih članova Udruženja „KA plus.

ka003

Ovim zajedničkim treningom i sličnim aktivnostima koje provodi udruženje 'KA plus' , nastoji se privući pažnja svih kategorija stanovništa na benefite rekreativnog trčanja.
Udruženje 'KA plus' poziva i druge kakanjske sportske kolektive da se pridruže njihovim aktivnostima u promociji zdravog načina života.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u