KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Omer Musić-Rudar mi je u srcu

09.07.2017. - U Rudaru sada vlada porodična atmosfera, nema zvijezda, svi dišemo kao jedan i vjerujem da će projekat „Domaći, podmlađeni i bolji Rudar“ uspjeti i klubu vratiti stari sjaj

Omer_Music

Omer Musić, ponovo u Rudaru


Omer Musić (11.4.1993.) jedan je od četverice bivših igrača Rudara koji su se ovog prelaznog roka vratili u svoj matični klub. Svakako da je njegov povratak izazvao najveću pozornost i čuđenje jer je, baš kao i Mirza Kovač, prethodne dvije godine igrao u nogometnoj bh. eliti u lokalnom premijerligašu, ekipi Mladosti. U intervjuu za naš portal razgovarali smo o razlozima njegovog povratka, kadrovskim promjenama, atmosferi, dosadašnjem toku priprema, ambicijam a i perspektivi novog, podmlađenog Rudara.

KL:Šta Vas je privuklo na povratak u matični klub nakon trogodišnjeg igranja u Mladosti i jedne sezone u Metallegheu, koji su objektivno jači i moćniji od Rudara ?
MUSIĆ: Ja sam dijete Rudara. Prošao sam sve omladinske selekcije, igrao u generaciji juniora koja se takmičila u Omladinskoj Premijer ligi, u kojoj su, između ostalih, igrali Mirza Kovač i Belmin Čehajić, koji su zajedno samnom odlučili da se vrate u matični klub i podrže projekat „Domaći, podmlađeni i bolji Rudar“. Istina, afirmaciju sam stekao u Mladosti i Metallegheu, ali moje srce je uvijek kucalo za Rudar i nisam mogao odbiti poziv Općinskog načelnika Nermina Mandre i glavnog sponzora Edina Begovca, koji su nam ponudili višegodišnje ugovore i rješenje dugoročne egzistencije. Svidio mi se projekat oslanjanja na domaći kadar i to me je privuklo da se vratim i da sa svojom rajom pokušam vratiti klub na stare staze uspjeha.

KL: Kako gledaš na drastične kadrovske promjene i hoće li to utjecati na igre i rezultate Rudara?
MUSIĆ: Rudar je ostao maltene bez tima, otišlo je čak četrnaest igrača, od kojih su većina bili „stranci“ i nosioci igre. To je doista frapantan podatak, nezabilježen u historiji kluba, kojeg bi teško podnijeli i najpoznatiji klubovi. Ipak, vodstvo kluba uspjelo je kompletirati redove povratkom nas četvorice (Musić, Kovač, Čehajić i Čaluk,op.a) i dolaskom Ibrahima Hrvata i Adina Čive iz visočke Bosne. Ekipa ima potencijal, osvježene su sve linije u timu i uz angažman još dva – tri kvalitetna pojačanja, mislim da ćemo igrati zapaženu ulogu. Ono što me veseli i ohrabruje jeste naše zajedništvo. Osjeća se to na svakom treningu, svakom ručku, vidi se da smo svi kao jedan i živimo za visoke ciljeve. Sada u Rudaru vlada porodična atmosfera, nema zvijezda, nema nezadovoljnih, svi dišemo kao jedan. Poučen ranijim propustima, trener Beganović upravo je tražio jedinstvo. Njegov postulat „Jedan za sve, svi za jednoga“ sigurno ćemo realizirati, jer imamo karakter i ista razmišljanja.

KL:Koliko ste zadovoljni dosadašnjim tokom priprema i radom novog kondicionog trenera?
MUSIĆ: U timu vlada sjajna atmosfera. Sve je ekstra. Cijeli kolektiv diše kao jedna osoba.Družimo se, vlada velika sloga, treniramo maksimalno, kao nikad dosad. Angažman kondicionog trenera je pun pogodak. Profesor Demir je pravi profesionalac. Unio je dosta novina, radi prave stvari. Ima vrhunske treninge, svi igrači su prezadovoljni. Rudar ovakvog trenera nikad nije imao, vjerujem da će nas maksimalno pripremiti. Mislim da će ovaj projekat izaći na dobro i da ćemo sklopiti jednu pravu ekipu, koja se temelji na domaćem igračkom kadru. Momci koji su povratnici u Rudar su se sjajno uklopili u sistem rada i svima se dopada novi projekat '' Domaći, podmlađen i bolji Rudar“ i vjerujem da ćemo u novoj sezoni imati šta pokazati.

omer_matoOmer Musić i u razgovoru sa našim novinarom

KL: Kako se uklapaju mladi igrači i imaju li potencijal za teška prvoligaška iskušenja?
MUSIĆ: Mlađu gardu predvode Admir Smolo, Vahidin Čaluk i Anes Vehab, koji su već imali podosta nastupa u prošloj sezoni i pokazali da se na njih može računati. I svi ostali, koji su zbog starosne dobi izgubili pravo nastupa za juniore, također imaju potencijala. Međutim, moraju mnogo više raditi, biti strpljivi jer nije isto igrati u juniorskoj i seniorskoj selekciji. Na njima je da se nametnu, da iskoriste svoj talent i sigurno će oni koji zasluže dobiti priliku.

KL: Na kraju, kažite nam nešto o svom bivšem klubu ?
MUSIĆ: Prije svega, želio bih se zahvaliti vodstvu kluba, predsjedniku Mušiji, trenerima Kapi, Rahimiću i Musemiću, koji su imali povjerenje u mene i od kojih sam doista dosta naučio. Tri godine provedene u Mladosti protekle su u predivnim trenucima i to sigurno nikad neću zaboraviti. Još jednom, hvala im za sve što su učinili za mene i zaista im želim da ostvare što bolji reuzltat u predstoećoj sezoni. Ja se okrećem novom izazovu u igračkoj i životnoj karijeri. Želim da pomognem svom matičnom klubu da vrati stari sjaj. Pozivam navijače da budu uz nas, da nas bodre i kad gubimo, jer ovo je sada kakanjski Rudar, a ja im obećavam da ćemo na svakoj utakmici „ginuti“, davati sve od sebe jer naša srca kucaju za voljeni klub u kojem je većina sadašnjih igrača odrasla u njemu i naučila prve nogometne korake, istakao je na kraju razgovora za naš portal , beskompromisni borac Omer Musić, koji će biti jedan od oslonaca Beganovićevog tima u novoj sezoni.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u