KakanjLive | Ponedjeljak, 10.08.2020. godine

Okončana akcija za liječenje Haruna

25.10.2017. - Akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Haruna Tahirovića je okončana, a prikupljeno je 70.000 KM

HarisTahirovic

Preostalo je još da se uplate novčana sredstva od koncerta koji će se u srijedu održati u Kaknju te da se realizira još nekoliko najavljenih uplata što će povećati fond za Harunovo liječenje u klinici u Dubrovniku.

Harun Tahirović je uputio poruku svim učesnicima humanitarne akcije prikupljanja novčanih sredstava za njegovo liječenje.

-Zaista mi je teško opisati radost i zahvalnost koju osjećam prema svima vama koji mi pružate pomoć i novu životnu priliku, koji vjerujete u mene, i u to da ću ponovo prohodati. Zajedno ćemo čekati dan naše zajedničke pobjede, i ako Bog da, i dan naše zajedničke šetnje ovim gradom. Iskreno i od srca se zahvaljujem privrednicima općine Kakanj, Općini Kakanj na čelu sa načelnikom gospodinom Nerminom Mandrom, ljudima iz inostranstva, ljudima iz cijele BiH, prijateljima i svim ljudima koji su pokazali želju da pomognu, pa makar i riječima podrške, a posebno mojim sugrađanima, koji su još jedanput dokazali da je Kakanj grad dobrih ljudi. Hvala vam svima, voli vas vaš Harun.

Akciji koju je pokrenulo Udruženje poslodavaca općine Kakanj, uz pomoć i podršku Općine Kakanj, a priključili su se brojni privredni subjekti, boračke organizacije, udruženja, sindikati, škole, vrtići, ugostiteljski objekti i građani.

Harun Tahirović je 21-godišnjak iz Kaknja koji je nesretnim slučajem povrijedio vrat i kičmenu moždinu i sada je u invalidskim kolicima. No, nije klonuo duhom.

U novembru Harun odlazi u kliniku u Dubrovniku gdje će voditi borbu da uz pomoć savremene robotike stane na svoje noge i ponovo prohoda. Početna sredstva za troškove liječenja su 45.000 KM, no postoje i drugi troškovi pa je cilj akcije bio prikupiti 70.000 KM.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u