KakanjLive | Ponedjeljak, 25.05.2020. godine

OKI Kakanj pobjedio u Brčkom

21.10.2019. - Na gostovanju u Brčkom ekipa OKI Kakanj 92 zabilježila je pobjedu rezultatom 2:3

okikakanjbrckoU prvom setu kakanjski odbojkaši su odigrali perfektno i lakše nego očekivano došli do pobjede protiv jako neugodne ekipe iz Brčkog.Na prvom tehničkom već je bilo 2:8, što je nagovjestilo dobar konačan rezutat,koji je glasio 14:25.

U drugom setu već se igralo poen za poen, gdje brčanski odbojkaši pokazuju svoje kvalitete. Na prvom tehničkom tajmautu bilo je 8:5 za domaćine, da bi nakon poravnanja 9:9, kakanjski odbojkaši došli  do vodstva 9:10 i imali period svoje igre koji su krunisali vodstvom na drugom tehničkom 11:16. Do kraja seta OKI Brčko je uknjižio još osam poena, te je i ovaj set završen 19:25 u korist kakanjaca i vodstvo u meču 0:2.

U trećem setu kada se očekivala rutinska pobjeda OKI Kaknja, jer su imali vodstvo od 4:8, na prvom odnosno 14:16 na drugom tehničkom tajmautu i čak šest meč lopti pri rezultatu 19:24, došlo je do neshvatljivog pada ili opuštenosti kakanjskih igrača oa se u završnici gledala prava drama dva kluba ili grada sa velikom odbojkaškom tradicijom. Nakon što su Brčaci poravnali 24:24, naizmjenična borba za poene vodila se do rezultata 35:33 za domaće,koji se vraćaju u igru i smanjuju na 1:2 u meču.

okikagostibr

Nošeni uspjehom u trećem setu OKI Brčko nastavlja sa dobrom igrom i u četvrtom setu i nakon 8:3 i 16:7 na tehničkim tajmautima privode set u svoju korist 25:15. U taj breku dolazi do potpunog preokreta u igri kakanjaca, koji su dominantno dobili peti set rezultatom 5:15 i sasvim zasluženo nose dva boda iz Brčkog.

- Očekivali smo tešku utakmicu sa brčanskim znalcima,no prva dva seta smo odigrali disciplinovano i oba rješili u našu korist. U trćem setu imali smo sigurnu pobjedu jer smo vodili 19:24, i neznam šta se desilo da smo na kraju morali sve spašavat i naposlijetku izgubiti taj set 35:33. Ali to je sport i ovo je bio set za publiku,pun preokreta dinamike ali čiste i fer sportske igre. Na kraju smo uspjeli doć do pobjede zahvaljujući većoj volji u petom setu,rekao je Jasmin Haračić,koji se vratio u tim nakon tretmana bola u leđima.

okitabela

OKI BRČKO-OKI KAKANJ 92 2:3
(14:25; 19:25; 35:33; 25:15; 5:15)

Treće kolo Prtve lige u sjedećoj odbojci. Sudije: Armin Mujkić Zenica i Kemal Bašić Lukavac

OKI BRČKO: Ramo Rendić,Ekrem Banda, Hazir Brozović, Aldin Mujanović, Neđad Mujanović, Bajro Korora, Damir Brodlić, Suvad Trašić, Bajazid Karamović, Aden Slomić, Nermin Čorbadžić.

OKI KAKANJ 92: Jasmin Haračić, Mukades Trako,Emir Zečević, Elvedin Beganović, Samir Mehinović, Hajrudin Zekić, Malik Brkić, Abdel Fazlić, Almin Mašić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u