KakanjLive | Petak, 29.05.2020. godine

OKI Kakanj 92 upisao petu uzastopnu pobjedu

16.05.2019. - U XVI kolu prve lige BiH u sjedećoj odbojci, odbojkaši sjedeće odbojke bili su domaćini OKI Tigar iz Banovića, i ubilježili petu uzastopnu pobjeduRedom su se nizale pobjede u poslijednjih trideset dana nad ekipama, Bosne, Breze, Kalesije, Igmana i Tigra iz Banovića, a u istom periodu osvojili su prvo mjesto na XXV Memorijalnom turniru Šehidi Kaknja 2019, drugo mjesto na turniru Dani otpora Breza 2019, i četvrto mjesto na Turniru Krupa-Pazarić 2019.
U preostala dva kola Prve lige sjedeće odbojke BiH, odbojkši iz Kaknja dočekuju ekipu Čelića, koja traži bodove spasa u Kaknju i idu u goste SKISO Breza 304, koja se nalazi na poziciji koja vodi u viši rang takmičenja.

Ukoliko ekipa OKI Kakanj 92 ubilježi i preostale dvije pobjede, a ostali rezultati budu išli na ruku, mogao bi se napraviti iskorak ka višem rangu takmičenja, ali otom potom.

Ono što je vrijedno pažnje je da se nakon kvalitetnih priprema u Kragujevcu postigao željeni rezultat i kompaktnost ekipe, a naši odbojkaši možemo reći da su jedina sportska ekipa koja aktivno učestvuje na turnirima koji njeguju uspomena na protekli odbrambeno oslobodilački rat. Poslijednji turnir u Pazariću je posvećen oslobađanju i vojničkom zauzimanju prve kasarne u BiH, kao i sjećanje na prve šehide u Pazarići. Dani otpora u Brezi su već tradicionalno-redovno posjećen turnir od strane OKI Kakanj 92, a u junu ih takođe u Brezi čeka turnir na drugi Dan Bajrama-Danu Šehida. U Kaknju već dvadeset petu godinu zaredom organizuju turnir posvećen svim kakanjskim šehidima, a igra se krajem aprila, kada je u Popovoj luci na Vozućkom ratištu u jednom danu poginuo najveći broj kakanjskih boraca.

Pored dva preostala kola u Prvoj ligi BiH u sjedećoj odbojci, predstoji redovna Izvještajna skupština SD RVI Kakanj 92, a onda slijede Kantonalna prvenstva po programu Sportskog saveza osoba sa invaliditetom ZE-DO Kantona, u streljaštvu, kuglanju, šahu, bočanju, pikadu i malom nogometu.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u