KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

OKI Kakanj 92 i četvrti put odigrao u pet setova

13.11.2018. - U šestom kolu Prve lige BiH u sjedećoj odbojci OKI Kakanj 92 bio je domaćin ekipi Igmana iz Hadžića

ekipaunnamed

Nakon vodstva po setovima od 1:0 i 2:1, poraženi su rezultatom 2:3. Ono što je karakteristično za igrače OKI Kakanj 92, je da su u šest kola odigrali četri utakmice rezultatom 3:2, gdje su ostvarili jednu pobjedu i tri poraza, te tako ubilježili pet bodova, što im je sa tri boda osvojena u Kalesiji dovoljno tek za šesto mjesto na ligaškoj tablici sa ukupnim saldom od osam bodova.

Do kraja jesenjeg dijela preostala su tri kola, koja nimalo nisu obećavajuća, jer će Kakanjci gostovati u Banovićima i Čeliću, a u poslijednjem kolu će biti domaćini sve boljoj ekipi SKISO Breza 304.

Prvi set protiv Igmana OKI Kakanj je dobio rezultatom 25:22. Prvi tehnički tajmaut glasio je 8:4, a prvo poravnanje je bilo na rezultatu 12:12, da bi gosti vodili 13:14 i 14:15. Nakon drugog tehničkog tajma auta od 16:15 ekipa OKI Kakanj 92 konstantno vodi dva tri poena razlike i set privodi kraju 25:22.

U drugom setu kao da je druga ekipa na terenu, konstantno vodstvo gostiju iz Hadžića, koji jako dobro otvaraju set i vode 0:4, na drugom tehničkom već je 8:16, da bi Kakanjci na jedvite jade do kraja seta ubilježili još samo šest poene i bili poraženi u ovom setu 14:25.

IMG_2006

Treći i četvrti set su bili jako zanimljivi i što bi se reklo, napokon se vidjelo nešto kvalitete i sa jedne i sa druge strane. OKI Kakanj dobiva treći set 25:23, dok gosti uzvraćaju istom mjerom u četvrtom 23:25 i odvode utakmicu u tajbrek.

Peti set igrači OKI Kakanj 92 otvaraju jako dobro i vode sa 4:0, a na promjenu strana se odlazi sa prednošću od 8:3, pa na 10:3. Neshvatljiv pad igre ili totalna dekoncentracija dovela je do toga da Reizbegović, igrač gostiju laganim servisima omogućava domaćinu lagan prijem i lakšu organizaciju napada, ali domaćinima ništa ne polazi za rukom i u tom periodu gosti imaju 0:7, i poravnanje rezultata na 10:10. Domaćin je još vodio 11:10, da bi na kraju bilo 12:15 za ekipu Igmana koji zasluženo nosi dva boda iz Kaknja.

-Nismo očekivali laganu utakmicu jer smo znali da gosti iz Hadžića imaju specifičan pristup igri, ali nismo očekivali ni poraz, nakon pobjede u gostima protiv ekipe Kalesije. Moja ekipa na momente je djelovala anemično, bezvoljno i pojavile su se neke stare boljke. U taj breku forsiran je napad iz zone tri gdje smo prosuli pet poena, nije se igralo u drugom setu, u trećem i četvrtom smo se igrali rezultatske ganje, što nikako nismo smjeli dozvoliti. Sigurno da razlog poraza je naša loša igra počev od servisa do zalaganje i mora se utakmica dobro analizirati i ukazati na uočene greške. Predstoje nam dva gostovanja koja neće biti lagana i na kraju čekamo sve kvalitetniju ekipu SKISO Breza. Mislim da sredina tabele nije ugrožena, što bi bila dobra polazna osnova za ciljeve u drugom dijelu prvenstva, rječi su trenera ekipe Hajrudina Zekića.

OKI Kakanj 92-SDIO Igman Hadžići 2:3
(25:22 14:25 25:23 23:25 12:15)

Utakmica se igrala u Kaknju. Sudijski dvojac Jasmin Mahmić i Edin Begović oba iz Zenice.

OKI KAKANJ 92: Jasmin Haračić, Mukades Trako, Nermin Plasto, Emir Zečević, Hariz Dautbašić, Harun Veispahić, Samir Mehinović, Almin Mašić, Ševko Imamović, Abdel Fazlić, Elvedin Beganović, Malik Brkić, trener Hajrudin Zekić.
SDIO IGMAN HADŽIĆI: Mustafa Hatkić, Aljić Senad, Mujkić Nermin, Mirsad Berović, Refik Reizbegović, Haris Sunj, Almin Nizić, Dženan Dubović, Mehmed Jahić, Mirsad Rašić, trener Enver Nizić.

 

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u