KakanjLive | Petak, 29.05.2020. godine

OKI 92 nastupio na turniru u Zavidovićima

19.09.2017. - U sklopu priprema za nastupajuću sezonu,Odbojkaški klub invalida Kakanj 92 nastupio je na XVII međunarodnom turniru „Zavidovići Open 2017“

Turnir je odigran u sklopu proslave Dana Općine Zavidovići, a poprište svih utakmica bila je fiskulturna sala Osnovne škole „Vozuća“ u Vozući.

Na turniru su nastupile ekipe iz Srbije,Hrvatske i BiH,raspoređene u dvije grupe.
U grupi A bile su ekipe domaćina: OKI Zavidovići, OKI Kragujevčani iz Kragujevca i OKI Marsonija iz Slavonskog Broda.
Grupu B sačinjavele su ekipe: OKI Banja Luka, OKI Kakanj 92 i OKI Bužim iz Bužima.

OKI Kakanj je iskoristio ovu priliku za uigravanje ekipe za predstojeće prvenstvo, koje će biti najzanimljivije do sada, jer četri ekipe pretenduju za viši rang takmičenja.Kakanjci su na ovom turniru osvojili treće mjesto, pretrrpjevši poraz od ekpe Marsonoje iz Slavonskog Broda.

Nastavak priprema biće obavljen u sali Gimnazije uz planirane još dvije prijateljske utakmice.
- Plan priprema teče redovno, mada smo u Zavidovićima bili lišeni usluga četvorice igrača. Ipak smo u tri utakmice isprobali određene vrijante, i primjetana je fizička nespremnost ekipe.Slijedi nastavak priprema u Gimnaziji, jer start prvenstva je 7/8 oktobra, koji neće biti nimalo lak, igramo u četri kola tri gostujuće utakmice u Brezi, Banovićima i Brčkom,a domaćini smo Slogi iz G.Vakufa, riječi su predsjednika Društva Hajrudina Zekića.

Nakon odrađenih Kantonalnih prvenstava u malom nogomotu, kuglanju, streljaštvu, pikadu, stonom tenisu, bočanju i ribolovu, početkom oktobra u Olovu je i Kantonalno prvenstvo u šahu,čime bi bilo zaokružena ovogodišnja takmičenja u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom. Na dosadašnjim prvenstvima takmičari iz Kaknja su osvojili dvije srebrene u streljaštvu i jednu bronzanu medalju u kuglanju.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u