KakanjLive | Utorak, 19.01.2021. godine

Oduševljenje i pohvala u izjavama naših sagovornika

06.03.2016. - Poslije dodjele zlatnih medalja i uručenja pehara u trajno vlasništvo za šampione košarkaške BH Lige 12, razgovarali smo sa: Harunom Mahmutovićem, Nerminom Mandrom, Mirsadom Zaimovićem, Mevludinom Delibašićem, Aldinom Muflizovićem i Amelom Tukom.

publika-zvanicnici

U njihovim izjavamo puno je čestitki, oduševljenja, zadovoljstva, obećanja. Bajka o kojoj je tokom prvenstva govorio trener košarkaša Kaknja sinoć je doživjela sretan kraj. Vrhunac 22 odigrana kola, bila je podjela zlatnih medalja i uručivanje pehara u trajno vlasništvo Košarkaškom klubu Kakanj.
Dvorana u Kaknju bila je urnek za šampionsko slavlje i šampionsko navijanje. Mnogo poznatih lica iz svijeta sporta, politike, privrede sjedilo je i uživalo u sportskom događaju kojim se može ponositi ne samo Kakanj. Ambijent i slavlje, kakav se samo poželjeti može, doživjeli su Kakanjci, a priličio je i našim najvećim sportskim centrima poput Skenderije, Mejdana, Zeničke Arene... Evo šta su o svemu rekli naši sagovornici.

harub_mahmutovic_1Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH u tehničkom mandatu:

- Kakanj je zaista, svojim odnosom i poduzetnošću ljudi koji vode Klub, igrača koji se na ovaj način bore, publike koja zna šta je košarka, zaslužio da osvoji ligu 12. Drago mi je da postoji ovakva košarkaška sredina u kojoj se igraju tako kvalitetne utakmice, zato želim da na svih 12 terena, odnosno u svih 12 gradova gdje se igra ova liga imamo ovakvu atmosferu kakvu smo svim elementima koji jedno takmičenje čine kompletnim. Bilo je uživanje gledati jednu ovako dobru i zanimljivu utakmicu.

nerminmandra-jpNermin Mandra, načelnik Općine Kakanj:

- Ponosan sam na svaku utakmicu naših košarkaša. Tokom prvenstva u ovoj sali nije se dogodio nijedan poraz. Ne bi se to dogodilo ni večeras ali jednostavno nama nije značio ništa. Beskrajno sam ponosan na požrtvovanje, na trud, na rad, na inteligenciju naših košarkaša. Posebno sam ponoson na našeg trenera Josipa Pandžu bez kojeg ovo ne bi bilo moguće. Ponosan sam na Upravu Kluba, Mevludina Delibašića koji sve ovo kreirao.Košarkaši su večeras ispisila jednu zlatnu stranicu kakanjskog sporta. Mi nismo svjesni koliki značaj za Kakanj ima osvajanje Lige 12. Nismo svjesni koliko je to sportsko iznenađenje u Bosni i Hercegovini.To je naš trener Josip Pandža ilustrovao na jedan lijep način kazavši da je ovo veće iznenađenje i veći razultat nego kadeti koji su osvojili Evropsko prvenstvo.Dakle, beskrajno sam sretan što su naši košarkaši Kaknjcima poklonili prelijepe trenutke u ovoj sportskoj dvorani ali i na gostujućim utakmicama.Radujemo se Ligi 6, vjerujemo da će biti spektakularno, da ći biti dobrih utakmica u pravoj sportskoj atmosferi.Naravno, zahvaljujem se posjetiocima i navijačima. Oni su najbolji u Bosni i Hercegovini. Oni su kao i naši košarkaši. Obišao sam u ovoj sezoni sve sportske dvorane, bio na svim košarkaškim utakmicama i nigdje to nije, ni izbliza kao u Kaknju. Imamo zaista bezbroj razloga da budemo ponosni na košarkašku priču kja se piše u Kaknju.

mirsad-zaimovicMirsad Zaimović, direktor BH Telecoma:

- Četiri godine već ne živim u Kaknju ali ću umrjeti kao Kakanjac.Tako se osjećam i naravno da sam večeras došao kako bih podržao naš košarkaški klub Kakanj.Ponosan sam što smo još jedan istorijski uspjeh postigli na sportskom polju. Drago mi je i da je BH Telecom jedan od sponzora ovako uspješnog sportskog Kluba. KK Kakanj je zaslužio naše sponzorstvo jer BH Telecom je inače sponzor dva najuspješnija kluba u ovoj Ligi. Normalno je da se šampion podržava za najjačim klupskim sponzorskim ugovorom i mi ćemo to nastaviti, posebno sada kada Kakanj ima ovakav uspjeh.

mevludin_delibasicMevludin Delibašić, predsjednik Kluba:

- Prije svega zahvaljujem se igračima, treneru, njegovom stručnom štabu i ovj predivnoj publici koja nas je pratila kroz čitavu ligu i oni su uveliko doprinjeli osvajanju prvog mjesta. Taj njihov doprinos nismo imali samo u Kaknju već i na gostujućim terenima. Oni su uvijek bili naš šesti igrač. U Ligu 6 ulazimo sa istom ekipom jer je ona pokazala da ima karakter, da može igrati sa najjačim ekipama i nema potrebe da se pojačavamo. Mislim da je Igokea rang iznad svih naših ostalih ekipa tako da u toj konkurenciji najviše što možemo postići je eventualno drugo mjesto.

ameltuka-kosarkaAmel Tuka, šampion o šampionima:

- Ponosan sam na sve klubove u Kaknju.To svima govorim. Nisam večeras prvi puta sa košarkašima. Uspio sam gledati jednu prvenstvenu utakmicu u Tuzli protiv Slobode. Gledao sam i onu Kup utakmicu protiv Sparsa.Drago mi je što su mi obaveze planirane za kasnije pa sam večeras mogao biti u Bosni, u svome Kaknju, ovdje na ovoj utakmici. Drago mi je bodriti ove momke. Ovdje se igra timski. Znam atletiku znam šta je timska igra. Na stazi sam ja sam, ali iza mene kje čitav tim ljudi. Ovdje je to slično, jednostavno igra se timski i onda je uspjeh zagarantovan.Da toga nije ne bi ništa bila od svega što smo vidjeli večeras i na parketu i u publici.Želim svakome da doživi ono što sam i ja. Večeras su košarkaši imali istu onu podršku kakvu su Kakanjci priredili meni u ovoj sportskoj dvorani i u ulici Alije Izetbegovića, kada su me dočekali prošle godine. Opet sam kroz večerašnje navijenje za košarkašeosjetio isti ponos i istu zahvalnost koja je ovdje postala redovna pojava.Čestitam igračima, treneru Pandži, predsjedniku Delibašiću, načelniku Nerminu Mandri, svakom gledaoci i navijaču koji je dolaskom na utakmicu dao svoj doprinos da Kakanj postane prvak.

aldin_peharAldin Muflizović, kapiten ekipe Kaknja:

- Osjećaj je nevjerovatan. Držati ovaj pehar u rukama ne može svako.Meni je čast što sam igrač tima koji je pobjednik Lige 12. Ovo je veliki podstrek za dalje. Sve ovo bilo bi ništa bez naših navijača.Oni su nas motivisali svo vrijeme. Puno im hvala. Nastavit ćemo sa ovakvim radom i nastojati dalje pobjeđivati.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u