KakanjLive | Ponedjeljak, 25.05.2020. godine

Održano prvenstvo u streljaštvu za osobe sa invaliditetom

09.02.2017. - Plasman na Kantonalno prvenstvo u streljaštvu za osobe sa invaliditetom ostvarili su: Ekredin Helja, Hajrudin Zekić, Jasmin Haračić i Nermin Plasto

Po planu i programu rada Sportskog društva ratnih vojnih invalida Kakanj 92, za 2017.godinu, 9. februara u streljani Streljačke družine Kakanj, održano je Općinsko prvenstvo za osobe sa invaliditetom.

Tehnički organizator bila je Streljačka družina Kakanj u saradnji sa streljačkom sekcijom SD RVI Kakanj 92.

Plasman na Kantonalno prvenstvo u streljaštvu za osobe sa invaliditetom,koje će se održati 4. marta ove godine u Visokom, ostvarili su: Ekredin Helja, Hajrudin Zekić, Jasmin Haračić i Nermin Plasto.

Takmičenje je održano u tri kategorije:

1. SH1-povreda donjih ekstremiteta;
2. SH2-povrede gornjih ekstremiteta i
3. Opšta kategorija invaliditeta.

Konačni plasman u sve tri kategorije je:

1. Ekredin Helja - 144
2. Hajrudin Zekić - 97
3. Jasmin Haračić - 93
4. Nermin Plasto - 89
5. Emir Zečević - 79
6. Almin Mašić - 74
7. Nedžad Merdić - 50
8. Elvedin Beganović - 44
9. Samir Mehinović – 3

Nakon Kantonalnog prvenstva u streljaštvu koje će se održati 4 . marta u Visokom, 11. marta održat će se Kantonalno prvenstvo u kuglanju osoba sa invaliditetom, čiji je domaćin SD RVI Kakanj 92 u saradnji sa Kulturno sportskim centrom Kakanj i kuglaškim klubom Kakanj, dok će 18. marta Maglaj biti domaćin Kantonalnog prvenstva u malom nogometu za osobe sa invaliditetom.

Iz Sportskog društva ratnih vojnih invalida Kakanj 92 poručuju da pored navedenih takmičenja,krajem februara počinju i pripreme Odbojkaškog kluba invalida u sjedećoj odbojci za nastavak sezone u prvoj ligi BiH, a 15. februara zakazana je i Skupština društva.

PRESS SD RVI KAKANJ 92

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u