KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

Održani izložba i tribina Asocijacije inovatora BiH

13.04.2018. - U omladinskom centru u Kaknju je u organizaciji HKD ''Napredak'' – Kakanj i Asocijacije inovatora BiH u petak 13. aprila 2018. godine je otvorena izložba Asocijacije inovatora BiH, a potom održana i tribina pod nazivom ''Mladi i stvaralaštvo''.

U organizaciji hrvatskog kulturnog društva ''Napredak'' i Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine u petak 13. aprila 2018. godine u Omladinskom centru u Kakanju je otvorena izložba Asocijacije inovatora BiH, a potom i održana tribina na temu ''Mladi i stvaralaštvo''. Vrijedi istači kako su promotori tribine bile studentice Erna Beus i Alma Strika, kao i diplomirani inženjer mašinstva Matej Pezer, kao i mladi poduzetnik iz Kaknja Amar Mušeljić, vlasnik kompanije ''AM Iskra'' o kojem smo već pisali u proteklom periodu.

-Već treću godinu zaredom nastupamo sa izložbom inovacija i tribinom ''Mladi i stvaralaštvo'' na Dan općine Kakanj. Hvala JU KSC Kakanj, Općini Kakanj i Tvornici Cementa Kakanj koji su pomogli organizovanje izlože i održavanje tribine jer bez njih ovo zaista ne bi bilo moguće. Na izložbi posjetitelji imaju priliku vidjeti sedam izuma od kojih je pet ''eko izuma'', a većina njih je na mnogim svjetskim izložbama nagrađena zlatnim medaljama, rekao je u izjavi za Kakanlive Josip Gujić, predsjednik HKD ''Napredak'' – podružnica Kakanj. 

Izložba i tribina koju je organizovalo hrvatsko kulturno društvo ''Napredak'' u saradnji sa Asocijacijom inovatora BiH uz pokroviteljstvo Općine Kakanj su privukli veliki broj srednjoškolaca, ali i studenata iz Kaknja što je pokazatelj da su mladi itekako zainteresovani za stvaralaštvo. Tribini su prisustvovali i inovatori Hakim Haračić, magistar mašinstva i Hajrudin Šuman, diplomirani inženjer elektrotehnike, predsjednik Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine. Inače izložba i tribina su organizovani u okviru aktivnosti koje je općina Kakanj organizovala u povodu proslave 15. aprila – Dana općine Kakanj i Dana Armije R BiH.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u