KakanjLive | Četvrtak, 06.08.2020. godine

Održani dani polja kukuruza

30.08.2018. - Silaža kukuruza i kako se obavlja bila je radionica u okviru manifestacije Dani polja kukuruza, koja je održana u Brežanima, a impresivna izložbe poljoprivredne mehanizacije kakanjskih farmera privukla je posebnu pažnju prisutnih

U srijedu 29. augusta 2018. godine u Brežanima, općina Kakanj, održani su “Dani polja kukuruza – Kakanj 2018”.

U okviru ovog događaja, promotor firme “Pioneer sjeme” Zagreb, Kakanjac Emir Husika, govorio je o silaži kukuruza, a prikazano je i praktično kako se pravilno vrše ovi poslovi.

Upriličena je i izložba mehanizacije u vlasništvu članova Udruženja uzgajivača sitne i krupne stoke “Farmeri” Kakanj.

Organizacijom ovakvih događaja želi se poslati poruka da svaka površina treba biti iskorištena u svrhu razvoja poljoprivrede i da oni koji nemaju posao, ali i oni koji rade, a žele dodatno osnažiti svoj kućni budžet, u poljoprivredi imaju realnu šansu za ostvarenje dobiti.

Među brojnim gostima, manifestaciji su prisustvovali i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra, kantonalni ministar za pravosuđe i upravu Mirnes Bašić, kantonalni ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Himzo Smajić, predsjednik Udruženja poljoprivrdnika F BiH Nedžad Bićo, predstavnici Službe za privredu Općine Kakanj, farmeri i drugi.

Organizatori događaja bili su Udruženje uzgajivača sitne i krupne stoke “Farmeri” Kakanj, Savez poljoprivrednih udruženja “KAP” Kakanj i “Pioneer sjeme Zagreb”, dok je Općina Kakanj bila finansijski pokrovitelj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u