KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Održana vanredna sjednica Skupštine FK Rudar

30.12.2015. - Emir Zaimović novi predsjednik Upravnog odbora, Nermin Mandra predsjednik, Niko Lozančić zamjenik predsjednika Skupštine

emir_zaimovicEmir Zaimović, predsjednik Upravnog odbora FK Rudar

U Sali Općinskog vijeća Kakanj, uz prisustvo 26 od 35 članova Skupštine Rudara, održana je vanredna sjednica najvišeg organa kluba. Izabrani su novi članovi Skupštine i Upravnog odbora.

U uvodnom izlaganju dosadašnji predsjednik Skupštine Mirsad Jašarspahić potsjetio je na historijat i značaj kluba, koji je poslije Rudnika druga institucija od postojanja grada, koji je bio i ostao njegov simbol. Jašarspahić je istakao da je došlo vrijeme za detaljnu rekonstrukciju, prvo Skupštine, zatim i ostalih organa kluba te predložio dnevni red po kojem se radilo do kraja zasjedanja.

Prijedlog predsjednika Mirsada Jašarspahića da se u Skupštinu kluba izaberu novi članovi: Emir Zaimović, Mirza Fazlić, Kasim Alajbegović, Aldin Šljivo, Nijaz Kapo i Mirnes Buza, jednoglasno je prihvaćen.

Također, prijedlog da se za novog predsjednika Skupštine izabere Nermin Mandra, a za zamjenika predsjednika Niko Lozančić, jednoglasno je prihvaćen.

Novoizabrani predsjednik Skupštine Nermin Mandra zahvalio se na ukazanom povjerenju i dosadašnjem angažmanu gospodina Mirsada Jašarspahića:

- Dalazim na ovu dužnost s velikom ozbiljnošću i čvrstim uvjerenjem da ćemo stabilizirati stanje, što je prvi prioritet. Uz angažman novog sastava Uprave, želim da vratimo rejting Rudaru i stabiliziramo normalno funkcionisanje Kluba. Moramo vratiti gledatelje, obezbijediti potrebna sredstva i racionalno poslovati. Meni je ovo veliki teret, briga, odgovornost, ali i zadovoljstvo. Naše ambicije trebamo realno procjeniti, i urediti organizaciju u sportskom i upravljačkom segmentu. Nova Uprava daje garancije i ja vjerujem u bolje dane, istakao je novi predsjednik Skupštine Rudara Nermin Mandra.

Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Emir Zaimović, rukovodilac Poslovnice „Sarajevo-osiguranja d.d., koji je sukladno čl.66. Statuta kluba predložio sastav članova Upravnog odbora, kojeg sačinjavaju: Emir Zaimović, Nermin Mandra, Iso Zaimović, Kasim Alajbegović, Igor Andrijević, Mirza Zaimović, Mirza Fazlić, Niko Lozančić, Mirnes Bajtarević, Midhat Sikira, Sead Imamović, Mirsad dr. Tursum i Branimir Muidža.

Emir Zaimović se zahvalio na odzivu članova na sjednicu i izboru za predsjednika kluba:

- Moram reći da sam pomalo iznenađen jer nikad nisam ni sanjao da ću biti predsjednik, ali mi je Rudar u srcu i ovaj izbor smatram čašću, ali i velikom obavezom i odgovornošću. Prihvatio sam se ove odgovorne dužnosti zbog toga što je na čelu načelnik, ambiciozan čovjek, s vizijom i idejom i na meni je da pratim njegove ambicije. Moramo izgraditi ambijent da u Rudaru nastaju nove snage, poput Kenana Hasagića i Emira Hadžića. Uz načelnikovu podršku i svih vas,mislim da ćemo ostvariti ciljeve,te da nećemo dozvoliti da nas velike ambicije sputaju, kazao je novi predsjednik Upravnog odbora Rudara u svom kraćem obraćanju.

U svojim diskusijama Mato Komšo, Suad Spahić, Anton Lukić, Niko Lozančić i Mirza Zaimović iznijeli su nužnost stabilizacije, bolje organizacije, većeg jedinstva, većeg angažmana, bolje saradnje sa FK Mladost i svim klubovima u Kaknju,te navijačima.

Obzirom na pozitivo ozračje i sastav novog vodstva, stiče se utisak da bi ova vanredna sjednica Skupštine mogla biti prekretnica u radu kluba, što je želja i njegovih brojnih simpatizera.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u