KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Kakanj

16.04.2019. - Dodjeljena su petnaestoparilska priznanja, pet zahvalnica, tri plakete i grb općine Kakanj, a u programu su nastupili mladi i muzički naderani Kakanjke i Kakanjci

Svečanu sjednicu, koja je održana 15. aprila u velikoj Sali Doma kulture otvorio je predsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Katičić, a prigodnim govorom obratio se i načelnik Općine Kakanj, Aldin Šljivo.

Najsvečaniji trenuci sjednice bili su tokom dodjele petnaestoaprilskih priznanja. Naime, Općinsko vijeće je nasvojoj 28. Redovnoj sjednici održanoj 28.marta 2019. Godine donijelo Odluku o dodjeli ovih priznanja. Priznanja je uručila vijećnica Nadina Kovač. Uručeno je pet zahvalnica: Marini Kovač za značajan doprinos u unapređenju kulture na području općine Kakanj. MirsaduMujagiću za nesebičan i velikodušandoprinos u kulturnom i društvenom životu općine Kakanj. Zahvalnica je dodjeljena iSalihi i Mensudu Veispahić za predan rad u razvoju pčelarstva i veliki doprinos društvenoj zajednici općine Kakanj Potom je zahvalnicu primio i Zijad Skopljaković za nesebičan angažman u razvoju sporta općine Kakanj kao i za predan humanitarni rad. Peti dobitnik zahvalnice je Mirnel Hadrović i to za veliki doprinos u razvoju poljoprivrede i stočarstva na području općine Kakanj.

Plaketa sa diplomom odlukom OV ove je godine dodijeljena HamziFrljku, posthumno.Ovo je priznanje dodijeljeno za predan rad i izuzetno veliki doprinos društvenoj zajednici kroz pedagoški, kulturni i društveni angažman .Priznanje je primio Nedim Frljak, sin rahmetli Hamze.

Plaketa sa diplomom je dodijeljena Harfidu Hadroviću zapostignute privredne uspjehe i veliki nesebičan doprinos u razvoju infrastrukture općine Kakanj. Zbog opravdane spriječenosti da prisustvuje dodjeli priznaja, plaketzu je preuzeo Vernes Amiđić.

Dobitnik Plakete sa diplomom je i firma „Elektrovar“ d.o.o. Kakanj, a priznanje je dodjeljeno za postignute privredne uspjehe i rezultate poslovanja koji su rezultirali rastom ekonomskih pokazatelja u razvoju općine Kakanj.

Grb općine Kakanj ovegodinedodijeljen je Slavenu Katičiću, predsjedavajućem Općinskog vijeća Kakanj. Ovo prestižno priznanje dodijeljeno je gospodinu Katičiću zbog izuzetnog doprinosa afirmaciji i promociji općine Kakanj na društvenom i privrednom planu, za unaprjeđenje infrastrukturnog razvoja te zbog njegovanja načela tolerancije i snažnih međunacionalnih hodnosa. U ime svih dobitnika priznanja zahvalio se upravo dobiotnik Grpba općine Slkaven Katičić.

Svečana sjednica Općinskog vijeća uobičajeno, počela je himnom Bosne i Hercegovine, a zatim su u programu nastupili učenici Muzičke škole: Amina Krivokapa, Ishak Sikira, Aldijana Smolo, Aida Masnik, Dječiji hor Muzičke škole i Džan Imamović. U nastavku programa nastupili su Irfan i Jasmina, izvedbama poezije Maka Dizdra i kompozicije na violini. Svečana sjednica je završila nastupom polaznika Muzičkog centra Kakanj i Kerima Mandre.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u