KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Održana Skupština Rudara

14.06.2016. - Usvojen Izvještaj o radu, godišnji obračun za 2015., izabrani delegati u organe saveza na tri nivoa i zavnično u Upravni odbor imenovan Edin Begovac

Danas je održana Skupština Fudbalskog kluba Rudara Kakanj, na kojoj je usvojen Izvještaj o radu za vremenski period od 01.01.do 01.06.2016. godine. Predsjednik Upravnog odbora Kluba Emir Zaimović je pojasnio da je to izvještaj koji tretira rad Kluba poslije održavanja vanredne Skupštine koja je održana na samom kraju prošle godine. Pored ovog Izvještaja delegati su usvojili i završni finansijski obračun za 2015. godinu.

Usvojena je i odluka o izmjenama i dopunama Statuta FK Rudar Kakanj, a riječ je o članu 49, kojim je preciznije definisano koje kriterije mora ispunjavati kandidat koji se bira u Nogometni Savez Zeničko-dobojskog kantona.

Delagati su donijeli i odluku o proširenju Upravnog odbora Kluba, tako da je od danas i zvanično u sastavu ovog najvišeg operativnog tijela i Edin Begovac, čiji doprinos stabilizaciji rezultata i klupskog egzistiranja, je posebno istaknut u usvojenom Izvještaju o radu.

Skupština je usvojila i prijedloge za tijela nogometnih saveza na kantonalnom, federalnom i državnom nivou za mandatni period 2016.-2020. godine. Tako su delegati za Skupštinu Nogometnog saveza Zeničko dobojskog kantona postali: Mirza Fazlić, Mirza Zaimović i Mirza Demir. Dok je za člana Izvršnog odbora NS ZDK Skupština predložila Igora Andrijevića.

Za Skupštinu Nogometnog saveza Federacije BiH delegirani su Suad Spahić i Esnaf Buza, a za članstvo u Izvršnom odboru ovog Saveza Emir Zaimović.

Usaglašavanje kandidata za organe i tijela sva tri saveza obavljeno je saradnjom između FK Mladost i FK Rudar Kakanj, tako da su delegati na današnjem zasjedanju imali olakšan posao i za Skupštinu N/F Saveza BiH predložili Mensura Mušiju, a za Izvršni odbor ovog Saveza Emira Zaimovića.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u