KakanjLive | Ponedjeljak, 21.09.2020. godine

Održana redovna Skupština dioničara Tvornice cementa

01.07.2020. - Skupština je usvojila Godišnji izvještaj koji uključuje finansijskl izvještaj, konsolldovan finansijski Izvještaj. Izvještaj nezavisnog revizora, Nadzornog odbora i Odbora za reviziju

Skupština dioničara Tvornice cementa Kahanj održana je 29. 6. 2020. uz poštivanje svih propisanih i preporučenih zaštitnihi preventivnih mjera. Na Skupštini je bilo zastupljeno lično ili putem punomoći 96.37% dionica. Odlučivalo se o usvajanju godišnjeg Izvještaja, izboru Članova Nadzornog odbora, izboru Članova Odbora za reviziju, izboru revizora kao i o raspodjeli dobiti.

Članovi Uprave TCK prezentirali su poslovne aktivnosti u protekloj godini, posebno ističući nova tržišta I nove proizvode TCK: „Tokom protekle godine zadržali smo povjerenje naših kupaca I snažnu poziciju u regiji. Stalno radimo na unapređenju naših usluga I Širenju palete naših proizvoda kako bi zadovoljili potrebe kupaca. U tom smjeru smo otvorili I nove terminale za cement u Tešnju. Bihaću i Brčkom, betonare u Mostaru i Splitu, te razvili dva nova tipa cementa kako bi na što bolji načIn izašli u susret našim kupcima I pomogli unapređenju njihovih poslovnih aktivnosti." istaknula je Zehra Obrallja. Član Uprave TCK tokom prezentacije.

Branimir Muldža. generalni direktor TCK. Istakao je da niz uspješnih poslovnih godina ostaje neprekinut za Tvornicu cementa Kakanj: „Jako sam ponosan na naš tim u BIH i Hrvatskoj koji već godinama zajednički radi na unapređenju naše Industrije i razvoju novih poslovnih modela prilagođenih poslovanju u modernim uvjetima. Pravovremeno smo započeli veoma važan intenzivan proces digitalne transformacije kompanije što je bilo ključno za vrijeme strogih mjera pandemlje da nastavimo Intenzivno surađivati I obavljati sve naše svakodnevne poslovne aktivnosti. Veoma sam ponosan na sve naše zaposlene u BiH I Hrvatskoj, kako na one koji su svakodnevno dolazili u pogone kako bi održali visok kvalitet I kontinuitet proizvodnje, tako I na zaposlene koji su od svojih domova, bez obzira na sve. radili kao da su u uredima I ulagali veliki trud da sve tokove poslovanja održe neprekinutim i na nivou. Usmjereni na budućnost I poslovnu Izvrsnost, nastavljamo sa investicijama u održivi razvoj, očuvanje okoliša I ekspanziju našeg poslovanja" rekao je,  između ostalog Muidža u svom obraćanju.

Skupština je usvojila Godišnji izvještaj koji uključuje finansijskl izvještaj, konsolldovan finansijski Izvještaj. Izvještaj nezavisnog revizora, Nadzornog odbora i Odbora za reviziju. Dioničarima će biti Isplaćena dividenda u iznosu od 1.51 KM po dionici. Naredne četiri godine članovi Nadzornog odbora TCK su Ja nos Szarkandi. Thomas Spannagl i Emest Jelito, a Članovi Odbora za reviziju Mllan Dmitrović. dr. Zeljko Šain i dr. Anto Domazet.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u