KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Održana prva sjednica novog Uprvnog odbora FK Rudar

12.01.2016. - Formirane dvije radne grupe koje imaju zadatak da obave razgovore sa potencijalnim kandidatima za Šefa stručnog štaba i Sekretara Kluba

emir_zaimovicEmir Zaimović, predsjednik Upravnog odbora FK Rudara

Prva sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Rudara, u novom sazivu, održana je danas (ponedjeljak 11.01.2016.), a na dnevnom redu su preovladavale tačke vezane za operativni rad u narednih sedam dana.

Formirane su dvije radne grupe koje imaju zadatak da razrješe dileme oko imenovanja trenera, odnosno šefa struke u Klubu i da obave razgovore sa potencijalnim kandidatima za imenovanje Sekretara Kluba.

Prozivka najkasnije za sedam dana

Prva radna grupa iz sastava Upravnog odbora je petočlana. Ona bi trebala obaviti konsultacije sa potencijalnim kandidatima za Šefa struke, odnosno trenera prvog tima. Stav Upravnog odbora je da se razgovor obavi sa Fadilom Hodžićem, trenerom koji je završio jesenju polusezonu i ostvario u teškim uvjetima rezultat iznad očekivanja. Pored ovog razgovora biće kontaktirani još neki treneri. Rok za imenovanje Šefa struke je tri dana, a rok za prozivku igrača je najduže sedam dana od dana održavanja ove sjednice Upravnog odbora, odnosno naredni ponedjeljak. Imenovani Šef struke će predložiti Stručni klupski štab, svoje pomoćnike i trenere mlađih selekcija.

Imenovanje novog Sekretara Kluba

Druga radna grupa, sastavljena od pet članova Upravnog odbora treba obaviti razgovore sa potencijalnim kandidatima za imenovanje glavnog klupskog operativca, a to je sekretar Kluba. Već ranije, najavljen je odlazak sa ove dužnosti sekretara Mirzeta Husića, a ova radna grupa ima rok od sedam dana da izabera kandidata koji će adekvatno odgovoriti sekretarskim poslovima. Na ovu dužnost, potencijalni kandidat će biti imenovan na određeno vrijeme, najvjerovatnije na period od šest mjeseci.

Cilj je stabilizacija ukupnog stanja

Što se tiče takmičarskih ciljeva Upravni odbor je potvrdio opredjeljenje sa Vanredne Skupštine kluba, koja je održana 30.12.2015. godine, kada je rečeno da je to stabilizacija ukupnog stanja, sa takmičarskim ciljem koji podrazumjeva najbolju moguću poziciju na prvoligaškoj tablici, a koja odgovara ugledu i tradiciji FK Rudar.

Ovoj sjednici prisutvovali su svi članovi Upravnog odbora izuzev Branimira Muidže i Nike Lozančića, koji su bili opravdano odsutni. U svojstvu gosta, sjednici je prisustvovao direktor i vlasnik firme Beged, Edin Begovac, koji je izrazio spremnost da finansijski pomogne stabilizaciju stanja u Rudaru.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u