KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Održan Veliki gradski maskenbal

07.02.2016. - Maskenbal je prva ovogodišnja manifestacija kojom je HKD Napredak počelo obilježavanje 105. godišnjice od osnivanja i 25. godišnjce od obnoviteljskog rada u Kaknju

Veliki gradski maskenbal u Kaknju, održan je sinoć u kakanjskom Domu kulture. Ukupno 170 učesnika, u različitim, zanimljivim kostimima i maskama okupilo se na ovoj Šesnastoj po redu zabavi pod maskama. Riječ je o 16 velikih gradskih maskenbala, jer Kakanj, Kraljeva Sutjeska, Čatići imaju puno dužu tradiciju u okupljanju koje ima za cilj makar i na kratko, osloboditi čovjeka od teške svakodnevnice i redovnih obaveza.

Za najbolje maske i kostime kod odraslih, u teškom zadatku žirija, proglašeni su: Pečeno janje, Rudari i Kleopatra. Kod dječijeg uzrasta njabolji su kostimi: Djevojčica u bijelom, Crvenkapica i Djevojčica, najmalađa učesnica, u zelenom kostimu.

“Ovogodišnjim maskenbalom, počelo je obilježavanja 105. godišnjice od osnivanja HKD Napredak u Kaknju i 25. godišnjice od Obnoviteljske skupštine”, rekao nam je predsjednik Napretka Josip Gujić i dodao: “Želim se zahvaliti svim sponzorima, koji su omogućili održavanje maskenbala i veliki broj nagrada. Njih je ukupno 20 i teško mi je bilo koga izdvojiti. Svi učesnici i ljudi koji su pomogli okupili su se oko Velikog gradskog maskenbala, kao Kakanjci koji čuvaju zajedništvo i solidarnost.Zato sam uvjeren da će ovo druženje još dugo biti organizirano”.

Na maskenbalu su muzicirali Gogo i Jasko, a zbog ranije dogovorenih nastupa nije bilo i Autostopa. Inače ove dvije grupe su redovno dio ove zabave, na kojoj se okupe prijatelji Maskenbala iz Sarajeva, Viteza, Kaknja, Haljinića, Kraljeve Sutjeske, Čatića...

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u