KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Održan sastanak kakanjskih i tešanjskih privrednih udruženja

30.10.2017. - U organizaciji Udruženja privrednika "Biznis Centar" Jelah-Tešanj, u utorak 24.10.2017. godine je upriličen prvi privredni sastanak članova upravnih odbora Udruženja poslodavaca općine Kakanj “Centar za podršku biznisu” i Udruženja privrednika "Biznis Centar" Jelah-Tešanj u sjedištu firme članice tešanjskog privrednog udruženja, preduzeću INOX AJANOVIĆ d.o.o.

privreda_tesanj_3

Inicijativa za sastanak dva uspješna privredna udruženja je razmjena iskustava i prenos dobre prakse u poslovanju, kao i otvaranje zvanične saradnje kakanjske i tešanjske privrede.

U obraćanju predsjednika upravnih odbora udruženja, predsjednik Udruženja privrednika “Biznis Centar” Jelah-Tešanj, Edin Jabandžić i predsjednik Udruženja poslodavaca općine Kakanj Mensur Muftić, sa svojim saradnicima su najavili potpisivanje zvaničnog protokola o saradnji, sa ciljem unapređenja stanja privrede i udruženom nastupu članica – preduzeća.

privreda_tesanj_2

Najavljeno je ozvaničenje saradnje, održavanje privrednog sastanka u Kaknju, kao i inteziviranje saradnje sa privrednim partnerima i institucijama kao što su Privredna komora F BiH, Vanjskotrgovinska komora BiH, Udruženje poslodavaca F BiH i Vijeće stranih investitora u Bosni i Hercegovini.

privreda_tesanj_1

KakanjLive / UPOK

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u