KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Održan prvi predizborni skup SDP-a Kakanj

02.09.2016. - Prvi predizborni skup kakanjskog SDP-a BiH, održan je večeras u Domu kulture. Predstavljen je kandidat za načelnika Općine Kakanj, Adnan Čobo, kao i 34 kandidata za Vijeće Općine Kakanj

Na početku konvencije prisutnima se obratio predsjednik Općinske organizacije SDP-a Kakanj, Irfan Imamović, a potom i predsjednik Kantonalne organizacije SDP, Senaid Begić.

Uslijedilo je predstavljanje kandidata za Vijeće Općine Kakanj, njih 34, počevši upravo od tog broja, odnosno Vinka Duvnjaka, pa do nosica liste Eldina Mijoča.Nakon što su predstavljeni svi kandidati prisutnima su se obratili: Admira Smaka, Maksuma Topalović, Ilda Smaka, Nusret Imamović, Nurfet Alić, Emir Mehinović, Dino Mimić i nosilac liste Eldin Mijoč, koji se u svome govoru osvrnuo na obećanja o zapošljavanju, otvaranju novih radnih mjesta i novih preduzeća, koja, prema njegovom mišljenju nisu ispunjena.

eldin_mijocEldin Mijoč

Uz crveni slajd na kojem je velikim bijelim slovima pisalo da je Kakanj nepokoreni grad, najavljen je kandidat za načelnika Općine Kakanj Adnan Čobo. Govor je počeo obrazloženjima o hrabrosti da prihvati kandidaturu za načelnika Općine, a u nastavku je istakao neke od ideja koje bi se u interesu izgradnje “Kaknja za sve nas” mogle realizovati sa SDP-eom na vlasti i sa Adnanom Čobom na poziciji općinskog načelnika.

adnan_coboAdnan Čobo

Na kraju ove konvencije govorio je generalni sekretar SDP BiH, Irfan Čengić.

Kandidati SDP BiH za Općinsko vijeće Kakanj su: Eldin Mijoč, Admira Smaka, Josip Miočević, Miroslav Spasojević, Amila Musić, Nusret Imamović, Nurfet Alić, Enesa Brkić, Maksuma Toplaović, Ahmed Begić, Zora Šabanović, Sanel Šanbanović, Ilda Smaka, Emir Mehanović, Dino Mimić, Elma Bajrić, Jasmin Višo, Amra Merdić, Samir Karić, Hasan Selimović, Lejla Merdić, Mugdim Veispahić, Saida Delibašić, Enes Piljug, Sakib Kozlo, Amna Jašarspahić, Adnan Obralija, Rahima Kubura, Nail Begić, Dino Šehagić, Emra Duraković, Adi Velić, Aldina Šahinović i Vinko Duvnjak.

Klikom na LISTA KANDIDATA SDP-a BiH KAKANJ možete pročitati osnovne biografske podatke o kandidatim i redne brojeve svakog kandidata.

sdp_kandidatiKandidati SDP-a BiH za izbore u Kaknju

Skup je održan pod nazivom Promotivna konvencija, a počeo je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i Internacionale. Voditelji konvencije istovremeno su nastupali i kao muzički duo, pa su tokom predstavljanja kandidata izveli dvije muzičke numera, Aj Karmela i Konjuh planinom, da bi na kraju, pozvali sve prisutne na pjevanje pjesme po kojoj je SDP prepoznatljiv - Jutros mi je ruža procvjetala.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u