KakanjLive | Subota, 30.05.2020. godine

Održan okrugli sto o stanju u pčelarstvu

10.02.2017. - Tema okruglog stola bila je: “Trenutno stanje u oblasti pčelarstva, otkrivanje uzroka nestajanja pčelinjih zajednica i sanacija nastalih posljedica“

velikapcelari

U četvrtak 9.februara 2017.godine u Omladinskom centru Kakanj je održan okrugli sto o temi “Trenutno stanje u oblasti pčelarstva, otkrivanje uzroka nestajanja pčelinjih zajednica i sanacija nastalih posljedica“.

U raspravi je bilo riječi o trenutnom stanju u oblasti pčelarstva na području općine Kakanj, problematici nestajanja pčelinjih zajednica u posljednje vrijeme, iznalaženju mogućnosti sanacije nastalih posljedica, te uspostavljanju bolje saradnje svih relevantnih subjekata u ovoj oblasti.

Učesnici rasprave na okruglom stolu bili su predstavnici Općine Kakanj, članovi udruženja pčelara”Bagrem” i “Matica” Kakanj, predstavnici Saveza poljoprivrenih udruženja “KAP” Kakanj i Saveza pčelara ZDK, kantonalni veterinarski inspektor, te doc.dr. Behija Dukić sa Veterinarskog fakulteta iz Sarajeva i profesionalni pčelar Ferid Velagić iz Tuzle.

Nakon rasprave definirani su zaključci koji će biti uvršteni u plan prioritetnih aktivnosti u oblasti pčelarstva u narednom periodu, a kojeg će zajedno usaglasiti udruženja pčelara sa područja općine Kakanj, Općina Kakanj i Savez pčelara ZDK.

Organizator okruglog stola bila je Općina Kakanj.

KakanjLive/Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u