KakanjLive | Četvrtak, 16.07.2020. godine

Odigrana premijera Ludila u dvoje

27.04.2017. - Drama apsurda Eugena Ionesca je odlično primljena od kakanjske publike

Večeras je u velikoj sali Doma kulture u Kaknju premijerno prikazana pozorišna predstava „Ludilo udvoje“. Publika je imala priliku uživati u teatarskoj magiji koju su nam priredili glumci. Drama apsurda Eugena Ionesca je odlično primljena od kakanjske publike, koja je prepoznala aktuelnost ovog teksta i aplauzom nagradila glumačku igru, rediteljski koncept, kao i bogatiji produkcijski angažman, koji smo prepoznali u zanimljivoj scenografiji, neobičnim i bogatim zvučnim i svjetlosnim efektima.

Nakon premijere razgovarali smo sa rediteljem predstave Mirzom Mušijom koji je bio vidno raspoložen : „ Nakon tri mjeseca kompleksnog procesa pripreme pozorišne predstave „Ludilo udvoje“ večeras smo publici pokazali do koje faze je taj proces došao.

Premijere su uvijek za nas radost i strepnja, radost zbog toga što nam dolazi publika, a strepnja zbog neizvjesnosti kako će publika prihvatiti našu predstavu. Željeli smo prenijeti na njih neke od poruka koje smo apostrofirali u tekstu i ponosan sam što je to naša publika prepoznala. Zadovoljan sam kako je sve prošlo i zahvalan sam svima koji su pomogli da ova 41. po redu predstava Dramskog studija ugleda svjetla pozorinice. Želja mi je da ovu predstavu pogleda što više ljudi i da se dugo održi na repertoaru.“

Zahvaljujemo se publici na ukazanom povjerenju i medijima koji su izdvojili vrijeme i propratili premijerno izvođenje pozorišne predstave “Ludilo udvoje”.

Vezani tekst: Originalna Press najava Ludila u dvoje

JU KSC Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u