KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Odigran Mali princ

02.06.2017. - U Domu kulture Kakanj premijerno odigrana pozorišna predstava “Mali princ”

princodigtekst

U četvrtak 1.juna 2017.godine u velikoj sali Doma kulture premijerno je odigrana još jedna pozorišna predstava u vlastitoj produkciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj pod nazivom “Mali princ”. Predstava je produkt rada Škole glume (starija grupa polaznika).

Predstava tretira problematiku sa kojom se mladi susreću svaki dan a to je odrastanje. “Mali princ” je lektira u osnovnoj školi, ali i predložak koji je pogodan upravo za uzrast starije grupe polaznika Škole glume. Predstava se bavi dječakom, tinejdžerom, koji se pokušava uklopiti u društvo u kojem živimo danas. Mali princ se tokom svoga putovanja upoznaje sa likovima koji će u konačnici formirati njegovu ličnost, nudeći mu različite ideje, pouke koje predstavljaju i životne vodilje za svaku mladu osobu.

U predstavi su igrali: Irma Numanović, Armin Šolbić, Ines Delibašić, Saša Vasiljević, Emin Brkić, Ena Sikira, Hana Bjelopoljak, Amer Javoraš, Elma Kubura, Aida Vehabović, Ajla Husika, Merjem Kulović, Ema Hasagić i Mejrema Selimović.

Režiju za predstavu potpisuje Miroljub Mijatović, a asistent režije je Mirza Bajramović.

KSC Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u