KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Odgovorno i održivo upravljanje seoskim vodovodima

25.10.2016. - „Odgovorno i održivo upravljanje seoskim vodovodima“ projekat je kojeg na području Kaknja realizira Udruženje građana “Alternative” Kakanj

vodovod_alternative

U Općini je organiziran sastanak kako bi se sagledali rezultati projekta.Domaćin sastanka bio je Mirza Fazlić, šef Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoline, a sastanku su prisustvovali i Maksuma Topalović, koordinatorica projekta „Odgovorno i održivo upravljanje seoskim vodovodima“, Saida Berbić, šefica Odsjeka za zaštitu okoline u Općini Kakanj (Zeleni ured) i Mirsad Delić, općinski vodni inspektor. Sastanku je prisustvovala i Jagoda Munić, koordinatorica projekta “Mreža zagovaračkih NVO za održivo korištenje energije i prirodnih resursa u zemljama zapadnog Balkana i Turskoj – ETNAR (Energy, Transport & Natural Resources)” i predstavnica Udruženja za zaštitu okoliša “Zelena akcija” Zagreb koje je član najveće mreže udruženja za zaštitu okoliša na svijetu “Friends of the Earth”.

Zaključeno je da projekat „Odgovorno i održivo upravljanje seoskim vodovodima“ koji se realizira u Kaknju može poslužiti kao primjer dobre prakse, pa će biti predstavljen i na međunarodnim konferencijama do kraja ove godine.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u