KakanjLive | Četvrtak, 28.05.2020. godine

Odbojkaški turnir - Šehidi Kaknja 2016

28.04.2016. - U okviru obilježavanja Dana šehioda Općine Kakanj u sali Gimnazije “Muhsin Rizvić” održan je XXII Memorijalni turnir u sjedećoj odbojci Šehidi Kaknja 2016. na kojem su pored domaćina OKI Kakanj 92 učestvovale ekipe Sinovi Bosne iz Lukavac i Breza 304 iz Breze

U ime domaćina sportistima i gostima se obratio Hajrudin Zekić, sekretar Sportskog Društva RVI Kakanj92, a turnir je otvorio Samir Lušija stručni saradnik za sport i predsjednik Sportskog saveza Općine Kakanj,

Šefik Kovač otac poginulog borca ispred Organizacije porodice šehida i poginulih boraca Općine Kakanj, predsjedniku SD RVI Kakanj 92 uručio je zahvalnicu na organizovanju dosadašnjih dvadeset dva turnira i istrajanosti za sjećanja na sve kakanjske šehide.

Nakon proučene Fatihe za sve kakanjske šehide prisutni su se sa pijetetom prisjetili nedavno preminulog člana OKI Kakanj 92, Šemsudina Neimarlije, kojem je takođe odana počast učenjem Fatihe.

Predstavnici klubova učesnika na gradskom spomen obilježju položili su cvijeće i odali počast najvećim kakanjskim sinovima.

U takmičarskom dijelu u fer i korektnoj atmosferi protekao je XXII Memorijalni turnir u kojem su gosti iz Lukavca, odnosno ekipa Sinovi Bosne, osvojili prvo mjesto.

Na ručku u Taverni ES, koji je organizovan za sve takmičare i goste uručena su priznanja zahvalnice i nagrade za najbolje.

Diploma za treće mjesto, fer play i posebno urađena kamena ploča dodjeljena je ekipi SKISO Breza 304, drugo mjesto je pripalo ekipi domaćina, dok je iz pobjedničke ekipe SKISO Sinovi Bosne i najbolji igrač turnira Eniz Mujkić.

Svečanom dijelu prisustvovali su i direktor Zavisnog društva RMU Kakanj d.o.o Kakanj Kasim Alajbegović koji je u ime ZD RMU Kakanj primio Zahvalnicu za saradnju i pruženu pomoć Sportskom društvu ratnih vojnih invalida Kakanj 92. Također ispred ZD RMU Kakanj prisustvovao je i Muhamed Lopo izvršni direktor za pravne i opće poslove ZD RMU Kakanj, koii je uveliko doprinio saradnji Rudnika i SDRVI Kakanj 92, i bio na usluzi u svakom potrebnom trenutku.

Zahvalnica je takođe dodjeljena  Feridu Čaluku i njegovoj firmi Kakanj Petrol, koji redovno i u kontinuitetu pomaže rad SD RVI Kakanj 92.

Za dosadašnj rad i angažman u opštem društveno političkom,i kulturnom životu Općine Kakanj,a posebno u sveri sporta uručena je plaketa Općinskom načelniku Nerminu Mandri, koji zbog zauzetosti nije uspio stići na ovaj svečani dio programa, pa je plaketu u njegovo ime primio Rešad Zaimović, pomoćnik općinskog načelnika za društvene djelatnosti,boračko invalidsku zaštitu,prognanike i raseljena lica.U prigodnom govoru Zaimović je čestitao učesnicima na odazivu i postignutim rezultatima.

U ovom dijelu programa uručena je i Zahvalnica Orhanu Delibašiću, koji kao odbojkaški sudija nije propustio nijedan Memorijalni turnir organizovan na pomen kakanjskim šehidima.

KaknjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u