KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Odbojkašice Kaknja na diobi prvog mjesta

11.12.2018. - Nakon prvog dijela prvenstvene sezone 2018/2019.godine prvu poziciju na tabeli Superlige Federacije BiH-Sjever, dijele odbojkašice Maglaja, Kaknja i Bihaća. Ove tri ekipe imaju po 20 osvojenih bodova i u nastavku prvenstva, koje počinje 20.januara 2019. borit će se za prva dva mjesta koja ih vode u kvalifikacije sa dvije najbolje plasirane ekipe grupe Jug za plasman u žensku Premijer ligu Bosne i Hercegovine

000_ZOKKakanjEkipa ŽOK Kakanj

Sigurno ni najveći optimisti nisu očekivali da će podmlađena ekipa Kaknja postići ovakav uspjeh jer su u novu sezonu startovale znatno oslabljene odlaskom Majre Ganić u Igman i prestankom igranja Mirele Lujnović i Mie Petrović,koje su bile okosnice tima.
Iako je kao primarni cilj bio opstanak u Superligi Federacije, serijom od šest uzastopnih pobjeda izabranice trenera Saliha Fazlića izbile su u prvi plan i jednog od tri kandidata za jesenjeg prvaka.

-Ovo je veliki uspjeh za moju podmlađenu ekipu.Jesenju sezonu završili smo diobom prvog mjesta i to je doista veliki podvig .Sedam utakmica smo pobijedili, jedan bod osvojili u Gračanici(3:2 a jedno smo podbacili u Srebreniku gdje smo poraženi maksimalnim rezultatom(3:0). Naš uspjeh je još veći ako znamo da su nas napustile prvi tehničar Majra Ganić i primačka dijagonala Mia Petrović i Mirela Lujinović. Adekvatno su ih zamjenile prinove iz Naše škole sporta: Sara Alajbegović, Ema Jašarspahić, Amna Neimarlija, Sajra Čaluk, Selma Trako i Nejra Jusufović. Također, veliki doprinos su dale igračice od prošle sezone:Sara Lepić, Ema Zukić, Adna Neimarlija,Lejla Ganić,Majra Mušija, Hena Bjelopoljak, Nerma Topalović, kao i Edvina Imamović, koja je opravdala epitet pojačanja, ističe trener Salih Fazlić.

002_SalihFazlic dajeuputeigracicamautajmautuSalih Fazlić daje upute igračicama tokom tajmauta

Ovaj marljivi i samozatajni trener nije opterećen borbom za prvaka jer je njegova ekipa jedna od najmlađih u ligi i kao prioritet postavlja uigravanje ekipe.
- Ne znam koliko ćemo moći izdržati trku u troje jer imamo dosta mladu ekipu,koja je sklona oscilacijama, što je i normalno. Mi ćemo pokušati da se dobro pripremimo i ostvarimo što bolje rezultate i izborimo učešće u kvalifikacijama za Premijer ligu BiH. Što je navažnije, imamo punu podršku Uprave, atmosfera u klubu i oko kluba je zaista sjajna i ja kao trener mogu biti zadovoljan što radim u ovakvom ozračju i zdravoj sredini a još boljim radom sigurno će doći i veći uspjesi i bolja financijska situacija,kao i podrška od donatora, smatra trener Salih Fazlić.

Mišljenje trenera Fazlića dijeli i jedan od najaktivnijih članova Uprave, Emir Alajbegović, za kojeg kažu da je alfa i omega jedinog ženskog kluba u našem gradu.

-Opredjelenje naše Uprave je rad na dugoročne staze i oslanjanje na vlastiti igrački kadar.Mislim da smo na pravom putu.Uostalom, to pokazuju i naši rezultati. Nismo opterećeni plasmanom u viši rang, nemamo bolesnih ambicija. Bitno je da Klub i ekipa stasavaju, da što više okupimo talentiranih igračica i da se iz godine u godinu dižemo Naravno, ako kvalitetom postignemo rezultate i izborimo plasman u viši rang, to će biti znak da smo imali pravu viziju i da je naša strategija primjer kako se sa vlastitim kadrom može postići željeni cilj, istakao je Emir Alajbegović, koji je posebno apostrofirao uspješnu saradnju sa vodstvom Naše škole sporta, koja može posluužiti kao primjer ostalima koji rade s mlađim kategorijama, bez obzira na vrstu sporta.

001_EmirAlajbegovikapitenSaraLepicEmir Alejbegović i Sara Lepić, kapiten ekipe

Nakon uspješne jesenje sezone, igračice ŽOK „Kakanj“ dobile su zaslužni odmor koji će biti znatno kraći nego prethodnih sezona jer nastavak prvenstva zakazan je za 20. januar 2019.godine.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u