KakanjLive | Srijeda, 12.05.2021. godine

Odbojkaši pobjedili favorizovane Brčake

08.11.2020. - U derbiju sedmog kola Premijer lige BiH, izabranici trenera Almira Aganovića neočekivano, ali potpuno zasluženo porazili favoriziranu ekipu brčanskog Jedinstva, koju s klupe predvodi donedavni selektor reprezentacije BiH, Edin Baković

kakanjvrsta
Bila je ovo treća prvenstvena pobjeda odbojkaša Kaknja, kojom su se samo donekle iskupili za blijeda izdanja u prvih šest kola u kojima su čak četiri puta poraženi. Brčaci su kotirali kao izraziti favoriti, ali su poklekli pred razigranim Kakanjcima, koji su osvojili tri poena više (98:95), što je bilo dovoljno za trijumf i nova tri boda. Gosti su prvi set dobili 25:19 i malo je ko pomislio da će izabranici trenera Aganovića stići do preokreta i pobjede. U drugom setu, koji je trajao pola sata, vodila se velika borba za svaki poen. Domaći su uspjeli na poen razliku osvojiti ovaj set i stići do izjednačenje. Bila je to najava bljeska Švabinih pulena, koji su za 28 minuta dobili treći set (25:21) i stekli još veće samopouzdanje, što se manifestiralo još boljom igrom i osvajanjem četvrtog seta za konačan trijumf.
Ovom pobjedom svakako je najzadovoljniji i radosniji trener Almir Aganović-Švabo, koji je nadvisio i porazio svog učitelja, iskusnog stručnjaka Edina Bakovića, svojevremeno uspješnog trenera OK“Kakanj 78“, koji se već drugu sezonu nalazi na kormilu Jedinstva, koje se u ljetnom prelaznom roku pojačalo s nekoliko novih igrača, među kojima je pored reprezentativca Žarka Kisića i donedavni korektor Kaknja Bahrija Zenović .

OK „Kakanj 78“ – MOK „Jedinstvo“ 3:1
Sportska dvorana KSC u Kaknju. Igrano bez prisustva gledatelja. Sudije: Armin Mujkić (Zenica) i Miodrag Ilić (Ljubinje). Delegat: Nedžad Imamović (Sarajevo). Prvenstvena utakmica VII kola Premijer lige BiH. OK“Kakanj 78“- MOK „Jedinstvo“(Brčko) 3:1 po setovima; 19:25, 29:27, 25:21, 25:22.
OK“ KAKANJ 78“: Rijad Begić, Adin Kadrić, Muhamed Begić, Muris Krivokapa, Edin Mehić, Adin Fazlić, Ajdin Srebrenica, Armin Vehab, Marko Tadić, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić, Faris Čobo. Trener: Almir Aganović.
MOK „JEDINSTVO“ (Brčko): Žarko Kisić, Đorđe Danilović, Ivan Andonov, Radoslav Ćuk, Stefan Mirković, Stefan Lopatić, Amar Spahić, Srđan Mitrović, Dejan Jocić, Bahrija Zenović, David Balić. Trener: Edin Baković.
KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u