KakanjLive | Četvrtak, 28.01.2021. godine

Odbojkaši Mladosti osvojili Kup

10.03.2018. - Brčanska Mladost je u finalu Kupa Bosne i Hercegovine u kakanjskoj sportskoj dvorani pred 250 gledalaca savladala banjalučki Borac rezultatom 3:0.

Odbojkaši brčanske Mladosti opravadali su ulogu favorita finalnog turnira Kupa Bosne i Hercegovine. Nakon što su jučer u polufinalnom susretu bez većih problema savladali kalesijsku Bosnu rezultatom 3:0 danas su protiv banjalučkog Borca ponovili sjajnu igru i zasluženo došli do trofeja.

Banjalučani su u prvom setu rezultatski priključak držali samo do prvog tehničkog timeouta (8:7) nakon čega je uslijedila sjajna igra Brčaka koji su prvi set dobili rezultatom 25:15.

U drugom setu na prvom tehničkom timeoutu Brčaci imaju prednost od tri poena (8:5). Stečenu prednost zadržali su i do drugog tehičkog timeouta (16:13), a onda slavili ubjdeljivo i u drugom setu 25:18.

Svoju dominaciju posljednjih godina u bosanskohercegovačkoj odbojci Brčaci su demonstrirali i u trećem setu. Identičnu prednost kao i u drugom setu imali su na dva tehnička timeouta i na kraju zasluženo slavili sa 25:18  za novi trofej u svojim vitrinama.

Ovom pobjedom Brčaci su pokazali da su bez premca u bh odbojci, a i u domaćem šampionatu su nakon ''regularnog'' dijela sezone pokazali da su na najboljem putu da odbrane duplu krunu.

Kakanjski odbojkaši su svoju put na finalnom turniru Kupa BiH nažalost završili već u polufinalu iznenađujućim porazom od banjalučkog Borca rezultatom 3:2. 

MLADOST – BORAC 3:0 (25:15, 25:18, 25:18)

Dvorana: KSC Kakanj. Gledalaca: 250

MLADOST: Mladen Lukić, Eldar Trakić, Jovan Ćendić, Radoslav Janjić, Mirza Keserović, Aladin Tokić, Azur Eminović, Saša Zimonjić, Žarko Kisić, Tihoir Gajić, Almir Čolo, Andrija Divljan, Adi Osmanović. Trener: Branko Mišić.

BORAC: Marko Amanović, Nikola Popović, Nikola Radonić, Borko Ilić, Miloš Popović, Milivoj Turanjanin, Slaviša Soprenić, Njegoš Kovačević, Davor Džombić, Milan Mitrinović, Mladen Makivić, Nikola Bulović. Trener: Mišo Marjanović.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u