KakanjLive | Utorak, 20.04.2021. godine

Odbojkaši Kaknja dvokorakom do polufinala

20.03.2021. - U dvije utakmice četvrtfinala Play offa Premijer lige Bosne i Hercegovine, odbojkaši Kaknja protiv bosne iz Kalesije ostvarili dvije pobjede i izborili plasman u polufinale

kakanjvrsta
Nakon što su u prvoj utakmici u Kalesiji slavili sa 3:1, izabranici trenera Almira Aganovića u uzvratu su bili još superiorniji i za samo 55.minuta zabilježili maksimalnu pobjedu (3:0) i bez majstorice se plasirali u polufine.

Da su igrači Kaknja ozbiljno shvatili ovaj meč, moglo se zaključiti po razvoju događaja u prvom setu, u kojem su gostima prepustili samo deset poena. Uvjerljivi su bili i u drugom setu (25:13), kao i trećem (25:19) i pokazali svoje pravo lice.

U polufinalu OK“Kakanj 78“ za protivnika ima aktualnog prvaka, brčansku Mladost, koja je izraziti favorit.

-Plasmanom u polufinale mi smo ostvarili zacratni cilj jer po kvaliteti i pripadamo vodećoj četvorci bh.odbojke. Želja mi je da protiv Mladosti odigramo dobro, da pružimo snažan otpor kao i u regularnom dijelu prvenstva, kada smo u prvom setu oborili rekord, istakao je trener odbojkaša Kaknja Almir Aganović.

OK Kakanj 78 – OK Bosna Kalesija 3:0
(25:10, 25:13, 25:19)

Dvorana KSC u Kaknju. Igrano bez prisustva gledatelja. Sudije: Zdravko Jakiša (Čapljina) i Milan Nikolić (Brčko). Delegat: Faruk Softić (Breza). Uzvratna utakmica ¼ play off PL BiH.
OK KAKANJ 78: Anes Čizmić, Rijad Begić, Muhamed Begić, Muris Krivokapa, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Marko Tadić, Armin Fejzović, Edin Mehić, Armin Vehab, Ajdin Srebrenica, Sejdin Mustafić. Trener: Almir Aganović.
OK BOSNA (Kalesija): Jasmin Požegić, Mirnes Idrizović, Asmir Brigić, Mensur Alić, Vehid Hasanović, Ensar Mešić, Nadir Mujkić, Irfan Kovačević, Damir Mehmedović. Trener: Edin Glogić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u