KakanjLive | Četvrtak, 06.08.2020. godine

Od Kaknja do Istanbula za manje od godinu dana

17.10.2016. - Mlada kakanjska preduzetnica Enesa Omerović odlazi na Međunarodni sajam mode “Premiere Vision” u Istanbul. Vlastiti poduzetnički biznis započela poticajem prije nešto manje od godinu dana kroz program Pokreni svoj posao u Kaknju

vjencanice_istanbul

Javnosti donosimo jedno kvalitetnu preduzetničku priču čiji su akteri upravo mladi ljudi. Mlada kakanjska preduzetnica Enesa Omerović, vlasnica Salona vjenčanica “NANCY” je svakako jedan od najsvjetlijih primjera spoja samoinicijativnog preduzetničkog duha, mladosti, zadovoljstva i poslovnih aktivnosti.

Od samog osnivanja salona vjenčanica “NANCY”, značajnu ulogu ima podrška Općine Kakanj kroz podsticajne programe mladim preduzetnicima kojima obezbjeđuje preduslove za obavljanje poslovnih aktivnosti u Kaknju. Uz podršku Načelnika Općine Kakanj, Nermina Mandre i programa usmjerenih na razvoj preduzetništva u Kaknju, i samoinicijativnom poslovnom aktivizmu mladih ljudi, Enesin primjer uspjeha je jedan od spektra uspješnih priča o poslovnom aktivizmu mladih preduzetnika iz Kaknja.

Pratiti životni cilj i težiti ka ispunjenju istoga, razvijajući ideje i samoinicijativno ulazeći na tržište, uz tekstilne kreacije, odlike su koje krase upravo ovu mladu preduzetnicu. Enesin rad je zapažen i u susjednim gradovima naše zemlje, a značajan iskorak prema međunarodnom tržištu je svakako i poziv za učešće na Međunarodnom sajmu mode PREMIERE VISION u Istanbulu, gdje će naša mlada Kakanjka imati priliku prezentovati svoje radove i korespondirati sa svjetski poznatim modnim dizajnerima.

Međunarodni sajam mode – INTERNATIONAL FASHION FAIR ISTANBUL “PREMIERE VISION” je međunarodni sajam koji u trodnevnom aranžmanu prezentuje radove modnih kreatora iz svih dijelova svijeta, sa akcentom na mlade dizajnere, pružajući podršku i otvarajući vrata međunarodnih tržišta za mlade ljude. Sajam u Istanbulu se održava od 18.10.2016. godine do 21.10.2016. godine.

U ponudi salona “NANCY” naše mlade preduzetnice Enese Omerović, nudi se asortiman svečanih haljina i vjenčanica, pratećih detalja i rekvizita za organizaciju vjenčanja. Pored toga, Salon vjenčanica “NANCY” nudi usluge šivanja, sve po želji i potrebi kupca.

upok_vjencanice

Udruženje poslodavaca općine Kakanj “Centar za podršku biznisu” Kakanj je pružio administrativnu podršku mladoj preduzetnici, povezivajući je sa dosadašnjim kontaktima u Istanbulu koje je UPOK nedavno posjetio, a dogovorena je i podrška poslije odlaska na međunarodni sajam, u vidu razvijanja strateškog djelovanja i usmjerenja poslovanja na međunarodno tržište.

UPOK/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u