KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Obustava saobraćaja od naplatnih kućica do kružnog toka

05.09.2018. - Potpuna obustava saobraćaja u ulici 311. lahke brigade, od kružnog toka do naplatnih kućica, biće izvedena u četvrtak i petak, kako bi se izveli završni radovi na asfaltiranju ove dionice regionalnog puta. Poznat i režim saobraćaja tokom izvođenja radova

dionicarekonstrukcijeDionica na kojoj će biti obustavljen saobraćaj

U četvrtak 06.09.2018. godine i dan kasnije u petak 07.09.2018. godine u periodu od 06:00 do 18:00 sati, biće izvršena totalna obustava saobraćaja na dionici regionalne ceste R 445: dionica od bočnog naplatnog mjesta Kakanj do kružnog toka, ul. 311, Lakhe brigade.

Obustava će biti izvršena za potrebe izvođenja radova na polaganju završnog, habajućeg, asfaltnog sloja, a nakon što su izvedeni prethodni pripremni radovi duž cijele dionice.

Saobraćaj tokom radova

Tokom obustave saobraćaja na snazi će biti alternativni pravci. Za putnička vozila: Bočno naplatno mjesto Kakanj – Željeznička stanica – industrijska cesta koja vodi do 2. ulaza u Tvornicu cementa Kakanj – cesta koja vodi za pogon “Održavanje” Z.D. RMU Kakanj – kružni tok.

Za teretna vozila i autobuse iz pravca Sarajeva: Autocestom A1 (isključenje Visoko) – regionalna cesta R-445 i R-443 do kružnog toka u Kaknju.

Za teretna vozila i autobuse iz pravca Zenice: Autocestom A1 (isključenje Bilješevo) regionalna cesta R-445 do Cementarskog mosta – Industrijskom cestom prema naselju Malješ kroz naselje Pope – ulicom V divizije NOP-a do raskrsnice kod Spomen parka.

Radove izvodi Trgošped

Ugovor o radovima na obnovi i sanaciji asfaltnog kolovoza na regionalnoj cesti R-445, dionice od naplatnih kućica do kružne raskrsnice, zaključen je između privrednog društva “Trgošped” d.o.o. Kakanj i Kantonalne direkcije za ceste. U periodu totalne obustave saobraćaja biće postavljena adekvatna saobraćajna signalizacija.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u