KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Obilježen dan bez automobila

22.09.2017. - Masovan odziv Kakanjki i Kakanjaca, svih uzrasta u obilježavanju svejtskog Dana bez automobila

Više od 200 biciklista, danas od 17.00 sati vozilo je bicikle od Autobuske stanice do Zgošće i natrag. Registrovano je 150 prijavljenih, međutim od starta pa duž glavne gradske ulice registrovanim učesnicima priključilo se još bar stotinu ljudi različitih uzrasta koji upražnjavaju zdravo i rekretaivno korištenje dvotočkaša na pogon ljudske snage.

danprofOsnivač i predsjednik „Centra za sigurnost u saobraćaju i mobilnost“ prof. dr. Mirsad Kulović

Vožnja biciklima bila je samo finale kampanje koju je ovih dana vodilo Udruženje „Centar za sigurnost u saobraćaju i mobilnost“ u koordinaciji sa EU Info Centrom BiH, Općinom Kakanj, JU KSC Kakanj i biciklističkim klubom EXTREME.

Sponzori ove manifestacije za učesnike vožnje „Danas idem biciklom“ obezbjedili su poklone i nagrade, ali i osvježavajuće voćne napitke ali i voće, kao dio zdravih pića i namirnica koje idu uz zdravu kretanje biciklima.

danxtrem

Biciklistički klubo EXTREME – Kakanj za ovu priliku jednu od učesnica, Amelu Kulović, nagradio je biciklističkom kacigom, EU INFO Centar je obezbjedio role, koje je dobio Muatez Delić, a Centar za sigurnost u saobraćaju i mobilnost je obezbjedio nagradu u obliku zahvalnice i vaučera.

Organizatori ove kampanje prepoznali su naše sugrađane koji redovno koriste biciklo i njime idu na posao: Ovom prilikom su dobili zahvalnice: Željko Milivojac, Dženita Šišman i Vehbija Begić – Veko.
Kampamnja i vožnja „Danas idem biciklom“ organizovana je povodom 22. septembra , Svjetskog dana bez automobila.

Današnju vožnju obezbjeđivala je Policijska stanica Kakanj a za svaki slučaj bila je angažovana i Hitna služba kakanjskog Doma zdravlja.

dancekajucibisikleVeliki  organizacioni teret  odradili su vrijedni volonteri - Čekajući bicikliste da  stignu iz Zgošće

Ovaj dan među organizatorima i volonterima bio je pun aktivnosti tako da se na kraju svega osjećalo i pomalo umora. Zabilježili smo rad vrijednih volontera, stručnjaka iz oblasti saobraćaja: Šejle Dogdibegović, Belme Dogdibegović-Kovač, Samira Kape, zatim Amera Sikire iz ekipe koja volontira u Centru za sigurnost u saobraćaju. Pored njih tu su bili i volonteri angažovani u Općini Kakanj: Dženita Begić, Aida Terzić, Semra Delić, Alena Čabaravdić, Sanel... Projekt menadžer kamapanje i Dana bez automobila za Kakanj bila je Emina Hadžić.

Puno više fotografija pogledajete na facebook stranici KakanjLive.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u