KakanjLive | Nedjelja, 31.05.2020. godine

Obavijest za proizvođače kravljeg mlijeka

29.12.2017. - Obavještavamo sve poljoprivredne proizvođače svježeg kravljeg mlijeka sa područja općine Kakanj koji predaju mlijeko jednom od registriranih otkupljivača da se mogu prijaviti za općinski podsticaj za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka za IV kvartal 2017.godine.

mlijekokrave

Obavijest za poljoprivredne proizvođače svježeg kravljeg mlijeka sa područja općine Kakanj: Općinski podsticaj za IV kvartal 2017.godine

Obavještavamo sve poljoprivredne proizvođače svježeg kravljeg mlijeka sa područja općine Kakanj koji predaju mlijeko jednom od registriranih otkupljivača da se mogu prijaviti za općinski podsticaj za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka za IV kvartal 2017.godine.

Oni koji su aplicirali za I, II i III kvartal trebaju podnijeti samo zahtjev za IV kvartal, dok oni koji predaju prvi put trebaju uz zahtjev priložiti i popratnu dokumentaciju propisanu Programom utroška sredstava Budžeta Općine Kakanj za poticaje u poljoprivredi za 2017.godinu.

Zahtjev se podnosi na protokolu Općine Kakanj, a krajnji datum podnošenja zahtjeva za IV kvartal je 20.01.2018. godine.

Sve informacije vezano za podnošenje zahtjeva mogu se dobiti u Općini Kakanj I sprat ili na br. telefona 032/771-828.

Potrebna dokumentacija za ostvarivanje podsticaja:

- zahtjev za ostvarivanje prava na podsticaje za animalnu proizvodnju,
- kopija važećeg mliječnog kartona (ne stariji od 12 mjeseci)
- kopija ugovora o otkupu mlijeka za 2017. godinu sa registriranim otkupljivačem svježeg kravljeg mlijeka,
- kopija potvrde o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava od općinske službe prema mjestu prebivališta (fizička lica) izdata u 2017. ili 2018.godini,
- kopija kartice broja bankovnog računa,
- potrebno je da se podnosilac zahtjeva nalazi na listi izdatoj od registrovanog otkupljivača svježeg kravljeg mlijeka sa otkupljenom količinom mlijeka po kvartalima.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u