KakanjLive | Utorak, 19.01.2021. godine

Oaza na Vardi sve ljepša i ljepša

13.02.2017. - Svakodnevno radnici kakanjskog Trgošpeda vrijedno rade na realizaciji poslova vezanih za prvu fazu izgradnje objekata u okviru projekta Oaza

Dio romskog naselja Varda, u neposrednoj blizini bivšeg, a sada i izvjesno je budućeg pomoćnog terena FK Rudar Kakanj iz dana u dana dobija sve ljepšu i funkcionalniju sliku. U nekoliko posljednjih dana, urađeno je mnogo posla na sadržajima edukativnog, rekreativnog i zabavnog parka Oaza. Uklonjene su i transportovane velike količine smeća i šuta porušenih, trošnih i neuslovnih objekata koji su služili za stanovanje Roma. Umjesto njih izgrađena je nova, peta po redu zgrada koja ima osam stanova. Zgradu socijalnog stanovanja u naselju Varda izgradila je Humanitarna organizacija “Hilfswerk Austria International” uz učešće Općine Kakanj. Preostalo je još izvršiti tehnički prijem objekta.

Projekat Oaza finansira organizacija “Canada Fund for Local Initiatives” i Općina Kakanj, a implementira Udruženje za pomoć i razvoj “Hajde” u partnerstvu sa Udruženjem “Savjet održive gradnje”.

Konačnom realizacijom ovog projekta FK “Rudar” Kakanj će dobiti pomoćni teren za treninge prvog tima, a planirano je njegovo sastavljanje u jedinstvenu cjelinu sa glavnim terenom. Ova faza biće realizovana nakon što bude izgrađena nova saobraćajnica sa zapadne strane stadiona. Programi iz kojih će se finansirati izgradnja ove saobraćajnice usvojeni su od strane Općinskog vijeća Kakanj.

Vezani tekstovi: Tu gdje će biti Oaza

                           Predstavljen projekat Oaza

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u