KakanjLive | Nedjelja, 31.05.2020. godine

Novosti iz Udruženja dijabetičara Slatki život

03.05.2020. - Članovi Udruženja pod povoljnim uvjetima mogu nabaviti novi set za određivanje nivoa glukoze u krvi koji je prilagođen pohranjivanju podataka na pametne mobilne telefone

prostorije

Udruženje dijabetičara „Slatki život“ u vrijeme pandemije izazvane corona virusom sve svoje programske aktivnosti obavlja prema planu i svome članstvu pruža usluge u već poznatim terminima tri puta sedmično. Ponedjeljkom, srijedom i petkom prostorije Udruženja za otvorene od 10 do 13 sati, za savjete, mjerenje šećera u krvi, izdavanje i prodaju kontrolnih trakica pod povoljnim uvjetima. 

aparat

- Članovi Udruženja u proteklom periodu, pored usluga na koje su navikli, mogli su ovdje dobiti i zaštitnu masku ili rukavice koje smo u simboličnom broju nabavili iz vlastitih sredstava i dobili od Općinskog Crvenog križa i grupe građana koji se predstavljaju na facebooku kao Nezadovoljni građani Kaknja, rekao nam je Mirko Lukić, predsjednik Upravnog odbora Udruženje dijabetičara „Slatki život“.

pakovanje

Novost u Udruženju predstavlja mogućnost kupovine seta za određivanje razine glukoze u krvi koji je prilagođen mogućnostima koje pružaju informacione tehnologije. Radi se o aparatu sa kojeg se bežično koristeći Bluetooth, apklikacijom Rightest Care, vrijednosti izmjerenog nivoa glukoze u krvi, memoriraju na „pametni“ mobilni telefon. Na ovaj način, dnevnici u kojima se ručno bilježilo više puta dnevno izmjerena vrijednost šećera sada su prošlost. Sve podatke, u svako vrijeme i na svakom mjestu, imate u mobitelu. Aparat koristi nove dijagnostičke trake, sa ugrađenim zlatnim biosenzorom za visoku preciznost. Cijena ovog seta je, za članove Udruženja 45,00 KM, u okviru koje korisnik dobija kompletan set sa 60 komada trakica i aplikacijim za mobilni telefon. Povoljne uvjete za nabavku ovog seta, Udruženju Slatki život, omogućila je firma Salvus BH d.o.o. iz Sarajeva.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u